header image
 

Beachvolleyballen

Als je op het strand van Egmond aan Zee aan het wandelen bent, is er een grote kans dat je oog in oog komt te staan met mensen die aan het beachvolleyballen zijn. Strandvolleyballen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat heeft voor een  deel ook te maken met het feit dat Nederland te laatste jaren verschillende topstrandvolleyballers heeft voortgebracht die meedoen om de internationale prijzen!

Strand

Het strand van Egmond aan Zee leent zich prima om te gaan strandvolleyballen. Het zand is van een fijnmazige structuur waarop je prima uit de voeten kunt. Uiteraard kun je op twee verschillende manieren gaan strandvolleyballen. Enerzijds kun je met een paar vrienden voor de fun een beetje gaan spelen. Anderzijds kun je meedoen aan strandvolleybalwedstrijden die regelmatig worden georganiseerd op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje!

Gezond 

Er kunnen verschillende motivaties zijn om naar het schitterende strand van Egmond aan Zee te togen. Het leeuwendeel van de mensen komt er om te zonnen en om lekker van het Noordzeewater te genieten. Tenminste, in de zomer! In de winter is het water veel te koud om te betreden. Maar er zijn ook mensen die iets actiefs willen ondernemen als zijn op het strand zijn. Zo zijn er altijd wel langgenoten die aan het vliegeren zijn. Vliegeren is een leuke bezigheid; voor jong en oud! Andere mensen gaan met paarden het strand op! Maar je kunt dus ook gaan strandvolleyballen! Alle genoemde activiteiten zijn gezond voor lichaam en geest. Wat is er nou leuker dan iets te ondernemen op het strand van Egmond aan Zee!