Actuele weersverwachting voor Egmond aan Zee!

Als je naar Egmond aan Zee gaat, wil je uiteraard wel een beetje mooi én aantrekkelijk weer hebben. Vanzelfsprekend heeft de mens geen regie over het weer, maar tegenwoordig zijn ze wel heel erg knap met het voorspellen van het weer. Zo is iedereen wel een beetje verslaafd aan de ‘Buienradar’. Daar kun je precies zien wat voor een onheil naar ons landje komt aandrijven, waar de buien gaan vallen, waar de meeste zonneschijn zal zijn en wat de temperatuur op de verschillende plekken gaat worden. Uiteraard speelt het weer geen rol meer als je lekker droog in je vakantie-accommodatie zit.

Maar feitelijk maakt het niet uit wat het weer is in Egmond aan Zee, het is er immer een feestje. Als het bijvoorbeeld heel erg hard stormt, is het aangenaam om op het strand te zijn. Lekker uitwaaien op het strand en genieten van de Noordzee. In de Noordzee zwemmen heel veel vissen rond, waaronder zeekarpers.

Zeekarper

De zeekarper is geen vissoort die zich heel erg vaak laat zien in het Nederlandse deel van de Noordzee. Het is eerder een dwaalgast. Hoewel zijn naam niet doet vermoeden, is de zeekarper geen volle neef van de zoetwaterkarper. De zeekarper heeft een gemiddelde lengte van 30 centimeter, maar ze kunnen ook uitgroeien tot een lengte van 60 centimeter. Het liefst leven zeekarpers in grote scholen, op dieptes die schommelen tussen de 5 en de 300 meter. Op het menu van de zeekarper staan visjes, microfauna en algen. Met microfauna worden ongewervelde dieren bedoeld die nog net het blote oog waarneembaar zijn, de zogenaamde macro-invertebraten.