Ambachtelijke bakkerij Egmond aan Zee!

Wat is er nou lekkerder dan een broodje dat gebakken is door een ambachtelijke bakker. Je proeft direct het verschil met het brood dat uit een supermarkt komt. Gelukkig zijn er in Egmond aan Zee verschillende ambachtelijke bakkers waar je de lekkerste broden kunt kopen. Vandaag de dag zijn er heel veel verschillende soorten brood op de markt. Honderden. Het is natuurlijk wel interessant om die verschillende soorten brood te testen en een beetje te variëren. Dat overheerlijke brood kun je vervolgens lekker opeten in je vakantie-accommodatie in Egmond aan Zee.

Naast lekker brood, kun je in Egmond aan Zee ook genieten van een overweldigende natuur. Er zijn heel veel verschillende planten en dieren die groeien en leven in het landschap van Egmond aan Zee. Eén van die dieren is de beekloper, een fraai insect.

Beekloper

De beekloper heeft een lengte die tussen de 6 en 9 millimeter ligt. Het insect heeft een langwerpige vorm en is zwart. Rode tot orange vlekken zijn te vinden aan iedere achterzijde van de beekloper. De poten van de beekloper zijn kort, maar wel breed. De voorpoten van de beekloper worden gebruikt voor het vangen van prooien. Deze onfortuinlijke prooidieren worden vervolgens doorboord en leeggezogen middels de zuigsnuit. Tja, dat is het lot van een prooidier. De beekloper is een op en top predator. Hij stelt zich op aan de kant van het wateroppervlak en wacht dat er prooidieren in het water tuimelen. Maar ook dieren die zich onder het water schuilhouden, zijn niet veilig voor de beekloper. Hierbij moet je dan denken aan de larven van muggen. De beekloper is ook niet bang voor prooidieren die groter zijn dan hijzelf.