Bakkers in Egmond aan Zee!

Als je op vakantie bent in Egmond aan Zee is het natuurlijk een feest om de dag te beginnen met een vers broodje. In het voormalige vissersplaatsje aan de Noordzee is dat prima mogelijk. In Egmond aan Zee zijn verschillende bakkers te vinden. Tegenwoordig bezitten ook alle supermarkten afdelingen waar brood wordt verkocht. Dat geldt uiteraard ook voor de situatie in Egmond aan Zee. Vervolgens lekker je broodje oppeuzelen in je vakantie-accommodatie. Top!

Egmond aan Zee was vroeger een plaats waar men van vis leefden. Iedere week voer er een vloot van vissersbootjes uit. Nadat de vis was gevangen op de Noordzee, werd er weer naar Egmond aan Zee teruggevaren. Tegenwoordig is dat niet meer aan de orde. Het toerisme is nu de belangrijkste vorm van inkomsten voor Egmond aan Zee. De toeristen komen in Egmond aan Zee helemaal aan hun trekken. Om van de natuur te genieten bijvoorbeeld. Eén van de dieren die je er kunt spotten, is de argusvlinder.

Argusvlinder 

De argusvlinder heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 35 en 45 millimeter ligt. Als je het insect wilt zien vliegen, moet je in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober buiten zijn. De bovenzijde van de argusvlinder heeft een oranjebruine kleur. De rand van de vleugels is zwart. Het beest is bovendien in het bezit van een wit argusoog. De heren hebben daarnaast op de voorvleugel geurschubben. De argusvlinder laat zich in veel verschillende soorten habitatten zien. Dan moet je denken aan pioniervegetaties, grensvegetaties, heiden en natuurlijke graslanden. Het beest is in staat om twee tot drie generaties voort te brengen. De groengekleurde rupsen van de argusvlinder zijn van hun ontwikkeling afhankelijk van verschillende soorten gras.