De braderieën van Egmond aan Zee!

Mensen willen vermaakt worden. Eén van de leukste dingen om mee vermaakt te worden, is middels een braderie. De braderie van Egmond aan Zee bijvoorbeeld. Het is sowieso een feestje om in Egmond aan Zee te zijn. Het strand. De Noordzee. De duinen. Wie wordt daar nu niet heel erg blij van. In al dat moois zijn bovendien de fraaiste vakantie-accommodaties te vinden.

Waar je ook bijzonder blij van kunt worden, is de natuur waarmee Egmond aan Zee is gezegend. Eén van de mooiste dieren die je in deze natuur kunt spotten, is de bijenwolf.

Bijenwolf

De bijenwolf heeft een lengte die tussen de 8 en 17 millimeter ligt. De bijenwolf is in de maanden juni, juli, augustus en september te spotten. De bijenwolf behoort tot de graafwespen. Het beest heeft een grote kop. Dat is opvallend. Het achterlijf van de bijenwolf is voor het leeuwendeel zwart. De voorkant van de bijenwolf is geel. De voorkeursplaatsen van de bijenwolf zijn plekken met leem en zand. Plekken die open zijn en bovendien in de zon liggen. De bijenwolf is ook in stedelijke gebieden te vinden.

Je moet niet in de verleiding komen om de bijenwolf te verwisselen met de bonte kever. De hoofdprooi van de bijenwolf is de honingbij. De honingbij wordt bij diens bezoek aan een bloem overrompeld door de bijenwolf. De bijenwolf steekt de honingbij met diens gifangel. Uiteraard geeft de honingbij zich niet zomaar gewonnen. Het beest is uiteraard ook bewapend met een angel. Maar als hij dit wapen inzet tegen de bijenwolf heeft dat weinig zin. De angel glijdt weg over het lichaam van de bijenwolf. Dit lichaam is namelijk spiegelglad.