De Noord-Hollandse en Zeeuwse strandhuisjes!

Strandhuisjes! De allernieuwste rage in de vakantiehuisjeswereld! Ze zijn te vinden op het strand van Julianadorp aan Zee (Noord-Holland) en op het strand van Kamperland (Zeeland). Het strand van Noord-Holland is het Noordzeestrand en het strand van Zeeland is in dit geval het Sophiastrand van Noord-Beveland. Het Landal Beach Resort Oogduyne zwaait met de scepter bij de Noord-Hollandse strandhuisjes. Het Roompot Beach Resort is de beheerder van de Zeeuwse strandhuisjes.

Veere

Zeeland is overigens een prachtige provincie, die van alle Nederlandse provincies het minst aantal inwoners telt, namelijk ruim 381.000. Zeeland telt dan ook maar dertien gemeentes: Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere en Vlissingen.  Waarschijnlijk is het plaatsje Veere één van de meest pittoreske stadjes van Zeeland. Je zou wel kunnen zeggen van heel Nederland. De geschiedenis van Veere voert terug naar de 13e eeuw.

Duitse toeristen

Maar naast Veere zijn er op Zeeland heel veel andere eeuwenoude stadjes en dorpjes. Dus cultuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken als zij naar Zeeland togen. Maar ook natuurliefhebbers zijn er helemaal op hun stek. Door al het water waarmee de schiereilanden van Zeeland worden omspoelt is het een waar eldorado voor heel veel verschillende vogelsoorten. Zeeland ontvangt jaarlijks heel veel toeristen. Heel veel van deze toeristen komen uit Duitsland. Het wijdse landschap heeft een grote aantrekkingskracht op heel veel mensen. En als je dan ook nog in een strandhuisje terecht komt is het feest natuurlijk compleet. Hoe mooi wil je het hebben!