header image
 

Naar het strand

De Noordzee, het strand en de duinen zijn uiteraard de grootste attracties die Egmond aan Zee aan toeristen te bieden heeft. Er zijn in Egmond aan Zee verschillende strandslagen/strandopgangen die toegang geven tot het fantastische strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een vakantiehuisje op het strand te boeken: de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Een waanzinnige ervaring! Strandhuisjes bevinden zich op de stranden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

Strandhuisjes Noord-Holland

In Noord-Holland staan strandhuisjes op de stranden van Julianadorp aan Zee, Bloemendaal aan Zee en Egmond aan Zee. Het is natuurlijk fantastisch om des ochtends wakker te worden om vervolgens in de Noordzee te duiken!

 

Strandhuisjes julianadorp aan Zee.

De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn werkelijk prachtig!

 

Strandhuisje Zuid-Holland 

In Zuid-Holland staan strandhuisjes op de stranden van Hoek van Holland en Kijkduin. Het voordeel van een strandhuisje is dat je op een zomerse dag niet in de file hoeft te staan. Je bent immers al op je vakantiebestemming!

 

Strandhuisjes kijkduin

Als je echt een bijzondere vakantie wilt hebben, huur je een strandhuisje in Kijkduin!

 

Strandhuisje Zeeland

In Zeeland staan strandhuisjes op de stranden van Kamperland, Cadzand-Bad, Dishoek (Koudekerke), Ouddorp, Brouwershaven en Breskens. Kinderen vinden het fantastisch om in een strandhuisje te slapen!

 

Strandhuisjes Kamperland Zeeland

Het ultieme vakantiegevoel krijg je in een strandhuisje in Kamperland!

 

Unieke drie-eenheid

Het strand, de duinen en de Noordzee vormen een unieke drie-eenheid. Het kustlandschap vormt tevens het leefgebied voor tal van bijzondere planten- en diersoorten. Met name vogelspotters oftewel vogelaars komen ruimschoots aan hun trekken; het is het er komen en gaan van kust- en zeevogels die je allemaal kunt fotograferen en filmen! Als je een beetje geluk hebt zul je vanaf het strand van Egmond aan Zee ook zo nu en dan de snoeten van zeehonden waarnemen in het water. Deze majestueuze zeezoogdieren leven voornamelijk in de Waddenzee en in de Zeeuwse Delta’s, maar komen daarnaast langs de gehele Noordzeekust voor!

Op het strand van Egmond aan Zee is veel toegestaan, maar er zijn ook duidelijke regels. Zo is open vuur niet toegestaan op het strand; er is dus geen ruimte voor kampvuurtjes, vuurkorven en bbq’s. Egmond aan Zee telt maar liefst zeven verschillende strandopgangen om op het fraaie strand te geraken. Achter iedere strandopgang ligt een mooie en aantrekkelijk strandpaviljoen waar je heerlijk kunt eten en drinken onderwijl je een prachtig uitzicht geniet.

Blauwe Vlag

Op het strand van Egmond aan Zee wappert de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die Egmond aan Zee heeft gekregen omdat het voldoet aan alle criteria die aan dit keurmerk worden gesteld. Iedereen die op het strand een Blauwe Vlag waarneemt mag dit waarderen als een herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden. Verder bestaat het strand van Egmond aan Zee uit twee delen. Een deel waar je activiteiten kunt ontplooien zoals vliegeren (het activiteitenstrand) en een ander deel waar je ongestoord kunt zonnen (het zonnestrand).

Veiligheid boven alles

Voor het leeuwendeel van de Nederlandse bevolking geldt een dagje naar het strand als een geweldige ervaring. Helaas kan het baden of zwemmen in de Noordzee ook erg gevaarlijk zijn. Zo wordt het sterk afgeraden om te gaan baden of zwemmen in het Noordzeewater gedurende eb en vloed. Dan ontstaan er namelijk zeer sterke stromingen waar de beste zwemmer het nog niet van kan winnen. Daarnaast kunnen de strekdammen ook voor gevaar zorgen. Rondom strekdammen staan vaak verraderlijke stromingen. Gelukkig is het strand van Egmond aan Zee gezegend met de strandwacht en reddingsbrigade. Zij houden gedurende het seizoen de strandgasten goed in de gaten en voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Honden en paarden

Het is werkelijk fantastisch om met een hond op het strand van Egmond aan Zee te verblijven. De honden weten dan van gekkigheid niet wat ze allemaal moeten doen. Je kunt dan een stuk hout of een balletje duizend keer het water ingooien, de kans is heel groot dat het beest het voorwerp telkenmale komt terugbrengen. Voor paardenliefhebbers is het een grote droom om met het edele dier een strandrit te maken in Egmond aan Zee. Om niet te veel overlast te veroorzaken zijn er wel verschillende regels voor eigenaren van honden en voor ruiters en amazones aangaande het verblijf op het strand.

Honden 

Van 1 mei tot 1 oktober zijn de Pluto’s en Diesels de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en tussen 19.00 uur des avonds en 10.00 uur des ochtends op de zonnestranden van Egmond aan Zee. Van 1 oktober tot 1 mei zijn de trouwe viervoeters de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en op de zonnestranden.

Paarden

Van 1 mei tot 1 oktober zijn paarden de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en tussen 19.00 uur des avonds en 10.00 uur des ochtends op de zonnestranden van Egmond aan Zee. Van 1 oktober tot 1 mei zijn de edele dieren de gehele dag welkom op de activiteitenstranden en op de zonnestranden; met uitzondering van de zon- en feestdagen tussen 12.00 uur des middags en 19.00 uur des avonds.