header image
 

Badmintonnen

Gedurende zomer is het een drukte van jewelste op het strand van Egmond aan Zee. Iedereen vermaakt zich dan op zijn eigen manier. Er zijn mensen die fijn op een badhanddoekje liggen en genieten van de warmte van de zon. Kinderen zijn doorgaans met emmertjes en schepjes in de weer. Daarnaast heb je nog de sportievelingen. Zij zijn met vliegers aan het vliegeren of spelen strandvolleybal. Wat ook heel erg leuk is om te doen, is om te gaan badmintonnen op het strand van de Noord-Hollandse badplaats. Naast het feit dat badminton erg leuk is, is het ook heel gezond; je bent lekker in beweging!

Camping

Er zijn mensen die associëren badminton met een activiteit op de camping. Badminton is echter veel groter dan dat. Tegenwoordig wordt er ook een badmintoncompetitie gehouden tijdens de Olympische Spelen. Gedurende de jaren 1972 en 1988 was badminton een demonstratiesport tijdens de spelen. Echter, sinds 1992 staat het vast op het programma van het gigantische sportevenement. In landen als Maleisië, Indonesië, Vietnam, China, Denemarken en Groot-Brittannië is badminton een hele grote sport. 

Materiaal 

Iedereen die graag wil gaan badmintonnen, hoeft maar weinig spulletjes aan te schaffen. Als je een racket en shuttle hebt, kun je al aan de slag. De keuze aan badmintonrackets is heel erg groot. Er worden verschillende materialen gebruikt bij de fabricage van rackets; hout en aluminium. Hout is meer iets van vroeger; heden ten dage wordt hoofdzakelijk aluminium gebruikt. Het is heel erg belangrijk dat het gewicht van het racket niet te hoog is. De topatleten gebruiken derhalve rackets niet zwaarder zijn dan vijfenzeventig gram!

Sporten is gezond

Zogezegd is sporten gezond. Iedereen die regelmatig sport zal daar veel gezondheidsvoordelen van ondervinden. Zo zal het bijvoorbeeld de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziektes en diabetes sterk doen verminderen. Daarnaast heeft beweging ook een belangrijke positieve invloed op de geestelijke gezondheid: ontspanning door inspanning. Als je bijvoorbeeld een flink stuk hebt hardgelopen ben je enerzijds moe, maar anderzijds voldaan! Sporten werkt dus heel ontspannend en ontstressend. Sport kun je op verschillende manieren indelen; één van die manieren is duurtraining versus krachttraining. Krachttraining is ook belangrijk; het voorkomt spieratrofie! Gaandeweg het leven neemt de spiermassa namelijk af; door regelmatig met gewichten te trainen, is dit proces enigszins af te remmen!