header image
 

Beachkorfballen

Het strand van Egmond aan Zee leent zich voor velerlei activiteiten: zonnen, luieren, kuilen graven, et cetera. Soms wordt daar een nieuwe activiteit aan toegevoegd; beachkorfballen oftewel strandkorfballen. Dit is niet alleen leuk om te doen met familie of een paar vrienden, maar leent zich ook prima als groepsuitje. Tijdens het beachkorfballen heeft iedereen zijn eigen taak; prima voor de groepsontwikkeling dus! En wat te denken van de omgeving! Wie wordt er nu niet heel blij van de duinen, het strand en de Noordzee. Overigens heb je op het strand voldoende ruimte om te beachkorfballen: het strand is lang en breed genoeg! 

Lekker buiten sporten!

Zaalkorfballers spelen uiteraard binnen. Dat heeft vanzelfsprekend zo zijn voordelen; zo heb je niets te maken met het weer; als het regent kun je lekker droog blijven doorspelen. Laat onverlet dat het natuurlijk ook fantastisch is om fijn buiten te gaan korfballen! En wat is het dan leuker om dat op het strand te gaan doen: strandkorfballen dus! Uiteraard heb je dan wel te maken met een hele andere ondergrond, maar daar ligt dan ook direct de uitdaging. Door het mulle strandzand worden hele andere spieren aangesproken. Pas sinds het jaar 2.000 wordt er op de vaderlandse stranden gestrandkorfbald.  

Gemengde sport 

Korfballen en ook strandkorfballen is een gemengde sport. De dames en heren spelen dus in één team. Er zijn maar weinig andere sporten waarbij dat ook het geval is. Korfbal stelt overigens mondiaal niet zo heel veel voor. Feitelijk zijn alleen Nederland en België in de ban van korfballen!

Mooi strand

Egmond aan Zee is gezegend met een fantastisch strand. Paralel aan dit strand loopt een prachtige boulevard. Aan deze boulevard bevinden zich verschillende hotels en vakantiehuisjes. Daarnaast is de boulevard de plaats waar je moet zijn als je wat wil gaan eten of drinken. Vanaf de boulevard van Egmond aan Zee heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de Noordzee. De omgeving van Egmond aan Zee leent zich uitermate goed om te gaan verkennen met een fiets. Wat is er nou leuker dan te fietsen door de duinen! De duinen zijn hoofdzakelijk het domein van ontelbaar veel verschillende vogelsoorten; vogelspotters komen er dus helemaal aan hun trekken!