header image
 

Diskgolf

Op het strand van Egmond aan Zee vertoeven is heel erg leuk! Sommige mensen vinden het fijn om lekker hun huidje te bruinen aan de zon. Andere mensen vinden het veel leuker om wat te ondernemen! Eén van de dingen die je kunt ondernemen; is diskgolf (discgolf). Deze sport is een grote opmars aan het maken in ons landje! Eén van de plekken waar je dus prima kunt diskgolfen, is dus op het strand van Egmond aan Zee. 

Klassiek golf

Het traditionele golf wordt steeds populairder in Nederland; bijna iedere week wordt er wel weer een nieuwe golfbaan in het land geopend. Het diskgolf heeft veel weg van het klassieke golf, maar er zijn vanzelfsprekend ook veel verschillen tussen deze twee sporten. Clubs en golfballetjes horen bij het klassieke golf. Als we daarentegen aan diskgolf denken, denken we aan vliegende schijven oftewel frisbees. Maar het doel van klassiek golf en diskgolf zijn hetzelfde: met zo min mogelijk slagen/worpen de hole lopen.

Mand van metaal  

Bij het diskgolfen wordt doorgaans een polehole gebruikt. Een polehole is een stalen mand die op een stok staat. Vroeger dienden lantaarnpalen en bomen hetzelfde doel. Het is de bedoeling dat spelers werpen vanaf de plaats waar de vorige worp eindigde. Uiteraard worden de diskgolfers op heel veel manieren uitgedaagd. Zo vormen op de fairway bomen en struiken de hindernissen voor de diskgolfers. 

Stabiel

Diskgolfers hebben de beschikking over verschillende soorten discs: driver, midrange en putters. Het verschil zit voornamelijk in de stabiliteit en aerodynamica. Het diskgolf wordt hierdoor een interessant spelletje! Oók op het strand van Egmond aan Zee.