header image
 

Duiken

Wandelen op het strand van Egmond aan Zee is een waanzinnig leuke ervaring. Dat is de moeite waard gedurende ieder jaargetijde: herfst, winter, lente en zomer. De kleuren van de wolken en het Noordzeestrand zijn altijd anders. Het is uiteraard ook leuk om te zwemmen in de Noordzee; natuurlijk kan dat alleen maar gedurende de zomer als de watertemperatuur van een aangename temperatuur is! Wat ook kan, is duiken in de Noordzee! Vanzelfsprekend is de Noordzee geen Caribische Zee, maar toch is het zeker de moeite waard om te sportduiken in de Noordzee. Zo liggen er op de bodem van de Noordzee heel veel scheepswrakken! Helaas bevinden zich in Egmond aan Zee geen duikclubs, maar die zijn er wel in Alkmaar en Den Helder: twee steden die niet zover van Egmond aan Zee afliggen!

Duikvereniging OSV ORCA

In Alkmaar bevind zich Duikvereniging OSV ORCA. Dit is een officiële NOB duikvereniging. Naast duikopleidingen kun je hier ook onderwaterrugby spelen; een waanzinnig leuke sport; het is ook een tamelijke nieuwe onderwatersport. Duikers die zelf geen duikspullen bezitten, kunnen deze huren bij Duikvereniging OSV ORCA. 

Duikcentrum Den Helder

In Den Helder bevinden zich twee duikcentra: Duikcentrum Den Helder en Onderwatersport vereniging de Aquanauten. Bij Duikcentrum Den Helder is ook een vulstation aanwezig. Daar bestaat de mogelijkheid om lege flessen te vullen met perslucht of Nitrox. Dat kan alleen als je een gecertificeerd duiker bent en als je beschikt over goedgekeurd flessen. Uiteraard is het mogelijk om duikopleidingen bij  Duikcentrum Den Helder te volgen. Duikopleidingen kun je ook volgen bij Onderwatersport vereniging de Aquanauten.

Grotduiken

Duiken dat plaatsvindt in een grot wordt grotduiken genoemd. Grotten kunnen klein, maar ook heel groot zijn. Dat varieert dus van enkele meters tot vele kilometers. Het behoeft nauwelijks betoog dat grotduiken alleen maar is weggelegd voor zeer geoefende duikers met een goede duikopleiding en heel veel ervaring. Op de keper beschouwd is er altijd een lijnverbinding met de duiker en de ingang van de grot. Het leeuwendeel van de grotten op de aarde waar water instaat, is nog niet bedoken. Er valt dus nog heel veel te ontdekken. Dat is dan ook de reden waarom het grotduiken zo populair is onder de duikers!