header image
 

Excursies

Als je in Egmond aan Zee op vakantie bent, is het leuk om wissende dingen te ondernemen. De ene dag lekker op het strand je huidje bruinen en de andere dag iets actiefs doen. Zo is het een heel goed plan om een keer deel te nemen aan een excursie. Zo worden er regelmatig excursies aangeboden in het Zwanenwater en op de Waddenzee.

Zwanenwater

Een stukje ten noorden van Egmond aan Zee bevindt zich het fraaie kustplaatsje Callantsoog. Callantsoog is één van de leukste badplaatsen van de Kop van Noord-Holland. Het dorpje telt een mooi centrum en is gezegend met een prachtig strand. Een strand dat bovendien brandschoon is en waar je een hapje en drankje kunt doen in één van de strandpaviljoens. Daarnaast is Callantsoog de thuisbasis van het Zwanenwater; één van de aantrekkelijkste natuurgebieden van ons land. De Vereniging Natuurmonumenten is eigenaar van het Zwanenwater. Als je het Zwanenwater wil bezoeken, kan dat alleen maar te voet; fietsen en andere (gemotoriseerde)vervoermiddelen zijn niet welkom in het gebied. Op deze manier wordt de rust in het Zwanenwater gegarandeerd. Iedere maand worden er verschillende excursies aangeboden in het Zwanenwater en bestaat er de mogelijkheid om met de boswachter het gebied beter te leren kennen. 

Waddenzee

Egmond aan Zee ligt aan zee. Niet aan de Waddenzee, maar aan de Noordzee. De Waddenzee is echter niet ver weg. Het is leuk om een excursie te volgen op de Waddenzee. Zo kun je deelnemen aan vogel- en zeehondexcursies. Naast het feit dat dat heel leuk is, kun je daar ook heel veel van leren.