header image
 

Expeditie Robinson

Egmond aan Zee heeft de beschikking over een fantastisch strand. Op dit strand zijn ongelooflijk veel leuke activiteiten te ontplooien. Eén van de leukste activiteiten is het spelen van het zogenaamde Expeditie Robinson! Het is één van de meest effectieve manieren om teambuilding te bevorderen. Expeditie Robinson is uiteraard een televisieprogramma, iedereen kent het wel. Als je naar het programma kijkt, ben je getuige van een felle strijd tussen BN-ers op een onbewoond eiland. Heel veel activiteitenbureaus aan zee zijn geïnspireerd geraakt door het spelletje en bieden het ook op het strand aan voor de liefhebbers/belangstellenden. Doorgaans worden groepen van vijf deelnemers samengesteld. 

Conditie en concentratie

Als je Expeditie Robinson goed wil spelen én winnen, wordt er een groot beroep gedaan op je conditie en vermogen tot concentreren. Gedurende het spel moeten de teams tot uitvoering komen van verschillende opdrachten. Het is dus heel erg belangrijk dat de teamleden heel goed kunnen samenwerken om een kans te maken om te winnen; zij willen maar al te graag gekroond worden met de titel Robinson die op hen ligt te wachten als ze gewonnen hebben. 

Charlie Parsons

Uiteraard moet er iemand geweest zijn die Expeditie Robinson heeft verzonnen. Zijn naam luidt Charlie Parsons, een Brit. Het eerste land waar Expeditie Robinson op de buis verscheen, was Zweden. Het programma sloeg direct aan; het werd een enorm succes! In de loop van de tijd werd het format aan heel veel andere landen verkocht waaronder dus ook aan Nederland. In Amerika is het format ook te zien; echter wel onder een andere naam: Survivor!

Maleisië

De opnames van Expeditie Robinson vinden plaats op prachtige bestemmingen; op echte Bounty-eilanden. Eén van die landen is Maleisië. Maleisië kent ontelbaar veel adembenemende eilanden. Het land is gesitueerd in het zuidoosten van Azië en grenst aan de volgende landen: Brunei, Indonesië en Thailand. Het Aziatische land bestaat uit twee delen: Malakka en Oost-Maleisië. Tussen Malakka en Oost-Maleisië ligt een zee: de Zuid-Chinese Zee. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië; een stad met ruim 1,8 miljoen inwoners. Als je in Kuala Lumpur rondrijdt, hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je je auto ergens kunt parkeren; er zijn namelijk parkeerplaatsen genoeg!