header image
 

Frisbeeën

Op het strand van Egmond aan Zee kun je verschillende activiteiten ontplooien. Eén daarvan is frisbeeën. Wie is er niet opgegroeid met frisbeeën! Fijn met vrienden op de camping een frisbee naar elkaar toewerpen; een hele leuke bezigheid op een zonnige dag. Het strand van Egmond aan Zee is uitermate geschikt om te gaan frisbeeën. Je loopt namelijk niemand in de weg; ruimte genoeg. Het is bovendien ook een hele gezonde bezigheid; je verbrandt calorieën. Dit is natuurlijk fantastisch, want je bent toch geneigd om net iets te veel te eten als je op vakantie bent in Egmond aan Zee. 

Diameter

Frisbee is niet zomaar een naam voor een voorwerp dat je door de lucht kunt gooien, het is op de kieper beschouwd een handelsmerk. Er zit een Amerikaans bedrijf achter het idee en concept van frisbee; ‘Wham-O’. Door de jaren heen worden echter alle schijfvormige voorwerpen die door de lucht worden gegooid, aangeduid als frisbee. Frisbees zijn er in allerlei verschillende kleuren en verschillende diameters te verkrijgen. Deze diameters hebben een variatie van twintig tot dertig centimeter. De meeste mensen hebben wel een frisbee op hun zolder of in hun schuur liggen die ze kunnen meenemen als ze op vakantie naar Egmond aan Zee gaan. Maar je kunt ook een frisbee kopen in de verschillende winkels van de Noord-Hollands kustplaats.

Wedstrijden

Het leeuwendeel van de mensen speelt frisbee hobbymatig, maar daarnaast zijn er ook wedstrijden die je kunt spelen. In de wereld van frisbee komen verschillende spelvarianten om de hoek kijken, dan moet je denken aan ultimate frisbee, guts, diskgolf en freestyle!