header image
 

Hockeyen

Het is heel erg leuk om te gaan hockeyen. Het is dan ook niet voor niets dat heel veel mensen in Nederland deze sport beoefenen! Overal waar je kijkt in ons land zie je hockeyvelden. Het is niet voor niets dat de Nederlandse tophockeyers mondiaal mee doen om de prijzen; zowel bij de heren als bij de dames! Tijdens Europese Kampioenschappen, wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen hebben zij immer de kans om met het goud aan de haal te gaan. Uiteraard zijn de inwoners van Egmond aan Zee ook liefhebber van het hockeyspel! Helaas is het kustplaatsje niet in het bezit van een hockeyvereniging. Maar niet getreurd; vlak in de buurt van Egmond aan Zee bevindt zich Alkmaar. In dé kaasstad van Nederland is de Alkmaarsche Mixed Hockey Club gevestigd.

Alkmaarsche Mixed Hockey Club

De Alkmaarsche Mixed Hockey Club (Alkmaarsche M.H.C.) bestaat al meer dan 100 jaar; de club werd namelijk op 16 november 1912 opgericht. Het 100-jarige bestaan van de club werd bezegeld met een koninklijke erepenning. Bij het grote publiek is de Alkmaarsche Mixed Hockey Club vooral bekend door de absolute tophockeyer die het heeft voortgebracht: Teun de Nooijer!

Teun de Nooijer

Het Noord-Hollandse Egmond aan den Hoef is de geboorteplaats van Teun de Nooijer; daar werd hij op 22 maart 1976 geboren. De prijzenkast van de Nooijer puilt uit van de trofees. Zo won hij twee keer de gouden medaille gedurende de Olympische Spelen; dat was tijdens de spelen van Atlanta én Sydney! Maar dat is nog niet alles: op zijn palmares staan ook nog een gewonnen wereldkampioenschap en Europees kampioenschap. Voeg daar nog de Champions Trophy aan toe, die maar liefst zes keer mede door hem werd gewonnen! 

Eva de Goede

Op 23 maart 1989 werd Eva de Goede in Zeist geboren. Ze debuteerde voor het Nederlandse elftal op haar 17de. Dat was in een wedstrijd tegen India. Het was direct een hele bijzondere wedstrijd voor haar; ze maakte een doelpunt en was verantwoordelijk voor een assist. Wat heel bijzonder is, is het feit dat zij toentertijd bij Kampong speelde en nog geen minuut in het eerste elftal gespeeld had. Kampong was toen actief in de Hoofdklasse; de hoogste divisie van van het vaderlandse dameshockey. De Goede heeft ondertussen al honderden wedstrijden voor de Nederlandse vrouwenploeg gespeeld waarbij ze alle belangrijke toernooien al minimaal één keer heeft gewonnen. Dus dan moet je denken aan de Champions Trophy, Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Olympische Spelen!