header image
 

Judoën

Japan kent een unieke cultuur. Een cultuur die duizenden jaren teruggrijpt in de geschiedenis. Een cultuur waarin ook veel plaats en ruimte is voor sport. Eén van de sporten die in het land van de reizende zon het levenslicht zag, is judo! Deze zelfverdedigingskunst werd uitgevonden en ontwikkeld door de Japanner Jigoro Kano in het jaar 1882. Sinds die tijd is judo een grote mondiale sport geworden met miljoenen judoka’s die het leuk vinden om te trainen en wedstrijden te vechten. Bij judo is het belangrijk dat je over een goede techniek beschikt, daarnaast is het essentieel dat je sterk bent en veel uithoudingsvermogen hebt. 

Beentjes Judo-Sport

Als je in Egmond aan Zee bent en je wil gaan judoën, zijn er verschillende opties. Dicht in de buurt van de kustplaats liggen de plaatsjes Alkmaar en Castricum. In deze twee plaatsen bevinden zich de sportscholen van Beentjes Judo-Sport. Zoals de naam al doet vermoeden is het hier mogelijk om te leren judoën en om aan wedstrijden deel te nemen. Judo is zogezegd een Japanse vechtsport; dat geldt ook voor jiujitsu en karate. 

Vakantie vieren in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is één van de mooiste badplaatsen van ons land; je kunt er heerlijk op het strand vertoeven of fantastische wandelingen en fietstochten maken. Ieder jaar ontvangt Egmond aan Zee heel veel toeristen. Gelukkig zijn er in het kustplaatsje, en in diens directe omgeving, voldoende vakantieparken waar al die mensen fijn kunnen bivakkeren! Sommige vakantieparken zijn heel luxe en ontbreekt het aan helemaal niets.