header image
 

Midgetgolfen

In Egmond aan Zee is het zeer de moeite waard om te gaan midgetgolfen. Jong en oud vinden het heel leuk om dit te gaan doen. Veel mensen gebruiken een andere naam voor midgetgolfen: minigolf. Minigolf is echt een bezigheid voor de vakantieperiode. Als je aan vakantiebezigheden denkt, denk je naast midgetgolfen aan vliegeren en frisbeeën. Egmond aan Zee is één van de populairste badplaatsen van Nederland. Ieder jaar verwelkomt Egmond aan Zee heel veel toeristen. Om al deze toeristen onder te kunnen brengen, zijn er in Egmond aan Zee (en in diens omgeving) voldoende vakantieparken aanwezig. Tegenwoordig ontbreekt het aan helemaal niets op deze parken. Je kunt er tennissen, zwemmen, paardrijden, voetballen en dus ook midgetgolfen. De mensen die op de vakantieparken verblijven, hoeven hier helemaal niets voor te betalen; voor hen is het gratis!

Zeldzaam

Om te kunnen midgetgolfen zijn maar drie dingen noodzakelijk; een midgetgolfballetje, midgetgolfclub oftewel midgetgolfputter en een midgetgolfbaan. De minigolfer mag zoveel balletjes meenemen als hij denkt nodig te hebben. Er zijn heel veel verschillende balletjes op de markt verkrijgbaar, meer dan negenduizend zelfs! Deze balletjes kunnen allemaal verschillend zijn in spronghoogte, gewicht, hardheid, et cetera. Daar zitten zelfs hele zeldzame balletjes tussen waarvoor heel veel geld wordt betaald.  

Kampioenschappen

Zogezegd associëren de meeste mensen midgetgolf met een vakantiebezigheid. Maar dat is slechts één kant van het verhaal. Sommige mensen kunnen geld verdienen met midgetgolf. Daarvoor moet je wel aan de andere kant van de oceaan zijn in Amerika! In de Verenigde Staten bevindt zich een professionele midgetgolfcompetitie!