header image
 

Paintballen

Het aantal activiteiten dat je kunt ontplooien in Egmond aan Zee is heel groot. Zonnen op het strand en het maken van een strandwandeling zijn waarschijnlijk de twee meest uitgevoerde activiteiten. Dat zonnen kan uiteraard alleen tijdens de zomermaanden; dat is de tijd dat de zon hoog aan de hemel staat en het strand aangenaam verwarmd wordt. Op het strand een wandeling maken kan natuurlijk driehonderdvijfenzestig dagen per jaar; gedurende de zomer, lente, herfst en winter. Wat ook een keertje leuk is om te doen, is om te gaan paintballen. Dát kan ook het hele jaar door gespeeld worden in de omgeving van Egmond aan Zee. Paintball is uiterst spannende en dynamische sport.

Verfballetjes

Als je aan het paintballen bent, gebruik je een geweer dat met verfballetjes is gevuld. De balletjes lossen op als ze in contact komen met water; dus ze vormen geen belasting voor het milieu. Kinderen vinden het leuk om oorlogje te spelen; bij sommige volwassen mensen verdwijnt die drang niet, voor hen is het dan interessant om te gaan paintballen. Want als je het paintball-spel speelt, ben je feitelijk oorlogje aan het spelen. 

Paintball-parcours

In de Kop van Noord-Holland zijn er verschillende paintball-locaties waar je super kunt gaan paintballen. Je moet er uiteraard voor zorgen dat je niet geraakt wordt door een verfballetje van de tegenpartij. Gelukkig zijn de parcoursen zo ontworpen en zo gebouwd dat er genoeg plekken zijn waar je jezelf kunt verschuilen. Als je het spel speelt, giert de adrenaline door je lichaam heen; het is gewoon super spannend!