header image
 

Powerkiten

Het strand van Egmond aan Zee is van een adembenemende schoonheid. Met name in de zomer is het er gezellig druk; mensen bruinen hun huid op het warme strandzand en zoeken zo nu en dan de verkoeling in het Noordzeewater. Maar je kunt uiteraard ook wat actiever zijn op een zomerse dag op het strand. Eén van de puike opties is dan om te gaan powerkiten. Een supergave sport voor mensen die van actie, sensatie en adrenaline houden! Powerkiten is de grote broer van het vliegeren. Alleen komen er bij het powerkiten veel meer krachten vrij. Iemand die goed kan powerkiten, krijgt bovendien toegang tot veel meer waanzinnige sporten zoals kitesurfen, snowkiten, kitebuggyen en landboarden!

Powerkites is allerlei soorten en maten

Als je een gewone vlieger wil kopen, heb je de keuze uit heel veel vliegers. Dat geldt ook in de wereld van de powerkites! De bekendste powerkites luisteren naar de namen nasawings en matrassen. Du moment je weet hoe je een powerkite moet besturen, kan het feest gaan beginnen. Dan kun je de mooiste tips en tricks uitvoeren. Overigens moet je jezelf realiseren dan een powerkite een enorme potentiële kracht in zich herbergt. Je kunt als man of vrouw zijde zomaar gelift worden op het strand. Derhalve moet je wel weten waar je mee bezig bent; het moet wel veilig blijven!

Instructie!

Het is dus slim en verstandig om eerst wat lessen/cursussen te nemen voordat je gaat starten met het powerkiten. Er zijn gelukkig meer dan voldoende bedrijven/organisaties/evenementenbureaus in Nederland aanwezig waar je jezelf kunt bekwamen in het powerkiten!