header image
 

Rondvlucht maken

Het is altijd leuk om een rondvlucht te maken: je slaat dan feitelijk twee vliegen in één klap: enerzijds heb je de ervaring van het vliegen en anderzijds kun je vanaf grote  hoogte op iets neerkijken; je hebt letterlijk een helikopterview. Over Egmond aan Zee bijvoorbeeld! Egmond aan Zee is een fantastische kustplaats: samen met Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef vormt het een unieke drie-eenheid. Een gebied met bossen, duinen, strand, Noordzee, kastelen, abdijen, et cetera. Kortom; geweldig!

Vliegveld

Als je een rondvlucht boven de drie Egmonden wil maken, zou je bijvoorbeeld richting Den Helder kunnen togen. De nationale marinestad van Nederland is namelijk in bezit van een vliegveld: vroeger een militair vliegveld, heden ten dage een civiel vliegveld. Bovendien een heel bijzonder civiel vliegveld: Den Helder Airport respectievelijk Maritiem Vliegveld De Kooy respectievelijk Vliegveld de Kooy is namelijk een vliegveld waar heel veel offshore helikoptervluchten worden uitgevoerd. In de Noordzee bevinden zich veel booreilanden en productieplatforms; deze worden bemand én bevoorraad vanuit Den Helder Airport!

Rondvluchten

Maar ook voor rondvluchten kun je bij Den Helder Airport terecht: rondvluchten met een vliegveld of helikopter. Een rondvlucht met een helicopter maken, geeft natuurlijk een enorme kick! Vliegen met een helicopter voel je namelijk in je maag; op een prettige manier. De rondvluchten die worden aangeboden beslaan de Kop van Noord-Holland waarbij er ook vaak over de Waddenzee wordt gevlogen. Met een beetje geluk spot je dan zeehonden die op de drooggevallen zandbanken aan het uitrusten of zonnen zijn. Ook vanaf het Waddeneiland Texel is het mogelijk om rondvluchten te maken!