header image
 

Sauna

Het bezoeken van een sauna is in Nederland heel erg populair. Steeds meer mensen hebben ook zelf in huis een sauna. Maar de meeste mensen gaan naar de sauna toe. Ook op vakantie is het natuurlijk heel erg leuk om een sauna te bezoeken. Dat geldt ook als je op vakantie gaat naar Egmond aan Zee. Wat is er nou leuker om na dagje op het strand ’s avonds naar de sauna te gaan!

Finse uitvinding

De sauna is in Finland uitgevonden. In dit Scandinavische land hebben bijna alle mensen een sauna. Iedere fin heeft een sauna in zijn tuin staan. Sauna is dus ook een Fins woord. Het bezoek van sauna is heel gezond. Doordat de luchttemperatuur zo hoog is, gaan mensen zweten en daarmee verlaten afvalstoffen het menselijk lichaam. Maar dat is niet alles; want het is ook gezond voor de geest. Het is dé ultieme ontspanning die je ervaart in een sauna.

Vakantieparken

In Egmond en in diens omgeving zijn de sauna’s zijn 365 dagen per jaar geopend. Zo kom je nooit voor een lege deur komt te staan. Daarnaast hebben verschillende vakantieparken en vakantiehuizen in Egmond aan Zee ook een sauna’s binnen hun muren. Dat is het helemaal fantastisch. Kun je in je eigen omgeving lekker van de sauna genieten. Dan hoef je er ook geen reisje voor te maken. Privacy gegarandeerd. Egmond aan Zee is een bijzondere badplaats. Het heeft beschikking over een boulevard. Op deze Boulevard is het altijd gezellig druk. Via de boulevard kun je ook rechtstreeks op het strand komen van Egmond aan Zee. Dat is dus heel erg gemakkelijk: je hoeft dus niet ver te lopen!