header image
 

Skimboarden

Op het strand van Egmond aan Zee kun je heel veel verschillende activiteiten ondernemen. Eén daarvan is het zogenaamde skimboarden. Om te kunnen skimboarden maken skimboarders handig gebruik van een soort ovaal plankje. Dit boardje wordt het skim oftewel skimboard genoemd. Naast het skimboard is het ook noodzakelijk om over ondiep water te beschikken als je wilt gaan skimboarden. En dan kom je in ons kikkerlandje vanzelfsprekend uit bij de Noordzeekust. Rond de vloedlijn is het water van de juiste waterdiepte en daardoor ideaal voor het skimboarden.

 

skimboarden Egmond aan Zee

 

Hoe werkt het skimboarden? Een skimboarder gaat heel erg hard over het strand rennen met zijn skim in zijn hand. Vervolgens legt hij de skim op het ondiepe water neer en springt er met zijn voeten bovenop. Vanaf dat moment vliegt/vaart/zweeft hij over het water heen met een heel hoge snelheid. Het is een sport die het levenslicht zag in de VS, maar al snel aan populariteit won in de rest van de wereld waaronder Nederland waarbij ook Egmond aan Zee niet werd overgeslagen!

Als je zelf niet over een skimboard beschikt, is dat verder geen probleem. In Egmond aan Zee zijn verschillende winkeltjes aanwezig waar je skimboards kunt kopen. Skimboards zijn gelukkig niet zo heel erg duur. Het is altijd leuk om iets te ondernemen op het Noordzeestrand. De meeste mensen gaan alleen maar zonnen of maken een lange strandwandeling. Naast het skimboarden, wordt er ook heel veel gevliegerd op het strand van Egmond aan Zee. Dat is natuurlijk een bezigheid die er bij de meeste Nederlandse kinderen met de paplepel is ingegoten!