header image
 

Strandvoetballen

Egmond aan Zee heeft de beschikking over een prachtig strand. Een strand waar je heerlijk kunt recreëren. Waar je van de zon kunt genieten. Waar je lekker kunt genieten van een glaasje wijn terwijl je de zon onder ziet gaan. Waar je toegang hebt tot de Noordzee. Een Noordzee waarin je heerlijk in kunt gaan zwemmen. Kortom; iedereen komt aan zijn trekken op het strand van Egmond aan Zee.

Strandvoetballen

Op het strand van Egmond aan Zee kun je bovendien heel veel sportieve dingen ondernemen. Eén van die dingen is voetbal. Dus niet voetbal op het gras, maar voetbal op het zandstrand. Dit is waanzinnig leuk. Strandvoetbal heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Zo zijn er ook voetbalwedstrijden die worden gehouden op het strand. Oók op het strand van Egmond aan Zee. Het is heel leuk om naar zo’n wedstrijd te kijken, maar het is nog veel leuker om zelf deel te nemen aan een wedstrijd. Voor deze wedstrijden kun je je inschrijven.

Andere technieken en regels

Als je op het strand voetbalt, worden er andere technieken en vaardigheden van je vereist. Ook de regels zijn anders bij het strandvoetbal. Er wordt gespeeld met twee ploegen van vijf spelers. Dat zijn vier veldspelers en een keeper. Met ieder deel van het lichaam mag de bal gespeeld worden. Met uitzondering van de armen en handen. Ook de wedstrijdduur is anders dan het grasvoetbal. Een wedstrijd bestaat uit drie periodes van 12 minuten. Ieder jaar wordt er ook een wereldkampioenschap strandvoetbal georganiseerd. Brazilië is één van de toplanden van het strandvoetbal; zij zijn al 14 keer wereldkampioen geworden.