header image
 

Tafeltennissen

Tafeltennissen is leuk! Voor het leeuwendeel van de mensen is het vooral een fraaie hobby/bezigheid. Een manier om een spelletje te spelen met vrienden of familie. Maar daarnaast is tafeltennis een hele grote sport waar miljoenen mensen in de wereld mee bezig zijn en plezier aan hebben. Als je gaat tafeltennissen, hoor je onmiskenbaar het geluid ‘ping pong’, ‘ping pong’, ‘ping pong’, et cetera. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een andere naam voor tafeltennissen, pingpongen is. In Azië, met name in China, zijn heel veel professionele tafeltennis-spelers. Gedurende de Olympische Spelen en WK’s zijn het doorgaans de Chinezen die er met de medailles vandoor gaan!

Egmond aan Zee

Niet alleen in een huiselijke kring wordt veel getafeltennist door Nederlanders, dat gebeurt ook veelvuldig op vakantiebestemmingen! Zo ook in Egmond aan Zee is er een mogelijkheid om te gaan tafeltennissen. De Noord-Hollandse kustplaats is in het bezit van verschillende vakantieparken waar je kunt tafeltennissen. Ook sommige vakantiehuisjes in Egmond aan Zee zijn uitgerust met tafeltennistafels. Tafeltennistafels zijn tegenwoordig van heel licht materiaal gemaakt en ook gemakkelijk opklap- en opbergbaar. Dus ze staan in de vakantiewoningen ook niemand in de weg!

Tafeltennisvereniging de Duintreffers

Als je een tafeltennisvereniging zoekt in Egmond aan Zee, zul je lang moeten zoeken; die zijn er namelijk niet! Egmond aan Zee ressorteert onder de gemeente Bergen. Oók de kustplaats Schoorl ressorteert onder de gemeente Bergen. In Schoorl hoef je niet lang te zoeken naar een tafeltennisvereniging! Tafeltennisvereniging de Duintreffers huist daar namelijk. Het is leuk om jezelf aan te sluiten bij een tafeltennisvereniging, er ontstaat dan een mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen!