header image
 

Tennissen

Veel mensen slaan graag tegen een tennisballetje op hun vakantieadres in Egmond aan Zee. Voor hen is het een geweldige sport. Tennis is überhaupt een hele grote sport in Nederland. Alleen koning voetbal is nog belangrijker en wordt door meer liefhebbers beoefend. De KNVB telt meer dan 1,2 miljoen leden, maar de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) mag met haar 700.000 leden ook niet klagen.

 

Tennissen Egmond aan Zee

 

De vakantieparken van Egmond aan Zee hebben allemaal eigen tennisbanen op hun terrein. De gasten van deze parken mogen uiteraard kosteloos gebruik maken van de tennisbanen. Egmond aan Zee heeft ook een eigen tennisvereniging binnen haar dorpsgrenzen: Tennisclub Egmond aan Zee. Hier bestaat de mogelijkheid om tennislessen te volgen.

Supergezond

Het is supergezond regelmatig te tennissen (lees bewegen). Als je dan ook nog in de zuivere zeelucht van Egmond aan Zee aan het tennissen bent, is het natuurlijk helemaal top.

Als je wilt afvallen, is tennis daar een prima methode voor. Door het tennissen verbrand je doorlopend overtollig vet. Als je het vetpercentage van tennissers met niet-tennissers vergelijkt, is het vetpercentage van de eerste groep beduidend lager. Des te lager het vetpercentage, des te gezonder is het lichaam. Tegenwoordig is het hebben van overgewicht en obesitas volksziekte nummer één aan het worden. Door het hebben van een te hoog gewicht wordt het lichaam blootgesteld aan allerlei gezondheidskwalen.

Al tennissende verlaag je ook het risico op veel hart- en vaatziektes. Zo heeft tennis een gunstige werking op de verhouding van het slechte LDL-cholesterol en het goede HDL-cholesterol, waardoor je veel akelige hart- en vaataandoeningen buiten de deur houdt.

Tennis verlaagt ook de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Zo wordt de verhouding tussen het slechte LDL-cholesterol en het goede HDL-cholesterol verbeterd. Een gunstige verhouding van vetsamenstelling in het bloed is van essentieel belang om allerlei nare hart- en vaataandoeningen buiten de deur te houden.

Eenieder die een verlaagde kans wilt hebben op de ontwikkeling van diabetes type 2, doet er goed aan om regelmatig te tennissen. Door de lichaamsbeweging ontstaat er een grotere gevoeligheid van de lichaamscellen voor insuline. Hierdoor zijn zij beter in staat om glucose op te nemen.

Door regelmatig te tennissen ontstaan er ook sterkere botten. Door de belasting van de botten, worden ze namelijk verstevigd en daalt bovendien de kans op botontkalking. Als je tennissen met wandelen of hardlopen vergelijkt, worden bij het tennis naast de benen ook de armen belast. Op het moment dat je tegen een tennisballetje aanmept komt er op de botten van de armen en handen druk te staan. Vooral oudere mensen kunnen hier een enorm voordeel uithalen.

Uiteraard zijn botten van essentieel belang voor de aanhechting van spieren. Door te tennissen blijven deze spieren in topconditie. Dit geldt voor de spieren van de armen, benen en romp. Het hoeft natuurlijk geen verder betoog dat iedereen die regelmatig tennist een goede conditie zal ontwikkelen. Door een beter uithoudingsvermogen wordt de weerstand van het lichaam sterk verhoogd wat resulteert in een beter immuunsysteem. Door een beter immuunsysteem krijgen allerlei ziektemakers geen kans om het lichaam ziek te maken.