header image
 

Wakeboarden

Het leeuwendeel van de mensen dat naar Egmond aan Zee toogt, komt er voor diens prachtige strand. Het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje is ieder seizoen interessant. Of je er nou vertoeft in de winter, lente, zomer of herfst. Buiten de zomermaanden om wordt er voornamelijk gewandeld op het strand. Strandwandelingen zijn razend populair en ook heel erg leuk om te doen. In de zomer is het natuurlijk een ander verhaal. Dat is de tijd om fijn in de zon te liggen en in de Noordzee te zwemmen. Maar je kunt ook iets ondernemen aan de kust van Egmond aan Zee. Wakeboarden zou dan helemaal geen verkeerde keuze zijn. Het is een sport die niet echt bekend is bij het grote publiek. Het lijkt erg op waterskiën; een sport die iedereen wél kent.

Tony Finn

Iedere sport kent een ontstaansgeschiedenis. Dat geldt uiteraard ook voor wakeboarden. Tony Finn is de uitvinder van het wakeboarden. Finn is een enorme liefhebber van watersporten en een zeer getalenteerde golfsurfer. In het jaar 1985 tekende en bouwde hij de eerste wakeboard ter wereld. Er zijn twee verschillende manieren om door een wakeboard voortgestuwd te worden. Dat kan middels een kabelbaan of boot. Het is heel erg leuk om met een wakeboard stunts uit te halen. Daarvoor heb je wel een zogenaamde ‘wake’ nodig; een hekgolf dus. Om hekgolven te maken, heb je een boot nodig.

Koude Noordzee

Als je gaat wakeboarden voor de kust van Egmond aan Zee bestaat er een kans dat je in het Noordzeewater valt. Helaas is de Noordzee geen Caribische Zee qua temperatuur. Het is dus wél belangrijk om een wetsuit aan te trekken.