header image
 

Waterskiën

Voor de kust van Egmond aan Zee is het gedurende zomer een drukte van jewelste. Mensen zijn onder andere aan het zwemmen, zeilen, kanoën, rond aan het dobberen op luchtbedden, golfsurfen, windsurfen en waterskiën. Waterskiën is één van leukste watersporten die je kunt bedenken. Met name voor mensen die van snelheid en adrenaline houden, is waterskiën een waanzinnige bezigheid. Zij komen helemaal aan hun trekken als ze lekker aan het waterskiën zijn. Maar het is ook leuk om ernaar te kijken; vanaf het strand van Egmond aan Zee!

Bootje

Helaas kun je niet zomaar gaan waterskiën. Daar moet wel het een en ander voor georganiseerd worden. Zo moet je uiteraard een bootje hebben om voortgetrokken te worden. Als je eenmaal voortgetrokken wordt, kan het feest gaan beginnen. Dan kun je door het water gaan racen en onderweg leuke stunts uithalen. Dat geeft allemaal heel veel voldoening en vreugde. Bovendien ben je lekker aan het sporten, hetgeen natuurlijk supergezond is. 

Waterlanding

Het valt niet mee om tijdens het waterskiën constant op je ski’s te blijven staan. Je ontkomt er niet aan dat je zo nu en dan in het water zult vallen. Nu heb je water en water. Het water van tropische bestemmingen is doorgaans glashelder en lekker warm. Hoe anders is de situatie in Egmond aan Zee. De Noordzee is grijs en gedurende de meeste maanden van het jaar ijskoud. Als je dus gaat waterskiën voor de kust van Egmond aan Zee kun je het beste een wetsuit aantrekken tegen de kou, mocht je onverhoopt in het water terechtkomen!