De donderdagmarkt van Egmond aan Zee!

Liefhebbers van de markt kunnen iedere donderdagochtend naar de markt van Egmond aan Zee togen. De markt van Egmond aan Zee is een gezellige markt waar alles is te koop wat je maar wilt. Je kunt er voor weinig geld veel levensmiddelen en andere spullen kopen. De prijzen liggen veel lager dan in de supermarkt. Dus als je voor weinig geld wat wilt kopen, moet je op de markt van Egmond aan Zee zijn. Het is heerlijk om dan met de spulletjes van de markt een mooi gerecht te gaan maken in je vakantie-accommodatie te Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee is niet alleen een prima bestemming om een markt te bezoeken. Het is ook voor natuurliefhebbers de ‘place to be’. Laten we beginnen met de Noordzee. Een zee die nimmer hetzelfde is. De kleuren zijn iedere dag anders. De golven laten iedere dag een ander patroon zien. Kortom, een lust voor het oog. Dan het strand en de duinen. Ook een lust voor het oog. Maar daarnaast ook een belangrijk leefgebied voor heel veel verschillende soorten planten en dieren. De meeste dieren die je er zult spotten, zijn de meeuwen. Prachtige dieren. Daarnaast leven er nog veel meer diersoorten in Egmond aan Zee. De berkeneenstaart bijvoorbeeld.

Berkeneenstaart

De berkeneenstaart heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 27 en 35 millimeter ligt. Het is een insect dat in de maanden april, mei, juni, juli en augustus te spotten valt. De voorvleugels van de berkeneenstaart hebben een geelbruine kleur. Op de vleugels bevindt zich een blauwe vlek. De vleugels zijn spits en bovendien naar onderen gebogen. De berkeneenstaart komt bijvoorkeur voor in moerasbossen en in heidebossen. De berkeneenstaart kent per jaar twee generaties.