Egmond aan Zee: actuele weersverwachting!

Nederland telt meer dan dertig kustplaatsen, één daarvan is Egmond aan Zee. Egmond aan Zee ontvangt jaarlijks heel erg veel bezoekers. Met name als het mooi weer is, weten heel veel mensen deze Noord-Hollandse badplaats te vinden. Het is natuurlijk wel heel erg leuk als het een beetje mooi weer is als je naar Egmond aan Zee toogt. Gelukkig kun je de actuele weersverwachting tegenwoordig allemaal op internet terugvinden. Maar feitelijk is het altijd leuk om aan de kust te verblijven.

Strandpaviljoens

Als er bijvoorbeeld een harde storm opsteekt is het heerlijk om op het strand te zijn. Je kunt dan heerlijk uitwaaien; de haren fladderen dan in de wind en je krijgt een zilte smaak in je mond. Echt genieten dus. Op het strand van Egmond aan Zee zijn verschillende strandpaviljoens aanwezig waar je lekkere koffie kunt drinken en waar je bovendien ook nog een hapje kunt eten. Uiteraard kun je ook fijn in je vakantie-accommodatie koffie gaan drinken.

Alk

Als de zon schijnt is het wel aardig om vogels te gaan spotten in Egmond aan Zee, er fladderen er dan heel veel rond. Eén van de vogels die je dan in het voormalige kustplaatsje voor je verrekijker of camera zou kunnen krijgen, is de alk. De alk is een echte zeevogel met een zwarte kop en een witte onderkant. Gedurende de zomer bivakkeert de alk langs de kust van Finland, Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk. Als de alk wil gaan broeden, zoekt hij het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan op. Daar bevinden zich namelijk de noodzakelijke rotskusten. In Nederland staat hij te boek als doortrekker.