Egmond aan Zee: braderieën

Het leeuwendeel van de mensen is dol op braderieën. Heerlijk over een markt lopen waar appetijtelijke geuren rondhangen en waar je mooie spulletjes kunt kopen. In Egmond aan Zee kom je dan prima aan je trekken. In dit Noord-Hollandse kustplaatsje worden ieder jaar verschillende braderieën georganiseerd. Tegenwoordig kun je alles in de supermarkt kopen, maar mensen vinden het veel leuker om over een markt of braderie te wandelen. Is ook veel gezelliger. Vervolgels al het lekkers opeten in je vakantie-accommodatie.

Meeuwen

Wat ook heel leuk is door te wandelen, is de natuur. Egmond aan Zee heeft een prachtige natuur. Het Noord-Hollandse duinlandschap! Het is een gebied waar de Noordzee, het strand en de duinen op een fantastische manier samenkomen. Waarschijnlijk zijn het de vogels die het meest voorkomen in een kustlandschap. Met name meeuwen! Meeuwen zijn een beetje a-typische vogels. Zijn de meeste vogels schuw en bang voor mensen. Meeuwen daarentegen zijn voor de duvel niet bang. Ze zijn zelfs hondsbrutaal. Iedereen die weleens met de boot naar Texel is gevaren kan daar over meepraten. Ze pakken zo het brood uit je handen.

Beukenhaargalmug

Naast meeuwen zijn er uiteraard nog veel meer andere dieren in Egmond aan Zee te spotten, de beukenhaargalmug bijvoorbeeld. De beukenhaargalmug is een fascinerend insect. De beukenhaargalmug heeft gallen die 4 millimeter groot kunnen worden. Ze zijn bijna rond waarbij de bovenkant is afgeplat. De gallen zijn te vinden aan de bovenkant van de bladeren van beuken. Meestal hebben de gallen een rode kleur waarbij het opvalt dat ze een fijne beharing hebben.