In Egmond aan Zee kampeerartikelen kopen!

Voor de één is het een horrorgedachte om te moeten kamperen. Zij vervangen het woordje kamperen het liefst voor creperen; op vakantie gaan en dan gestript zijn van alle luxe. Je eigen prakje koken en min of meer op de grond slapen. Andere landgenoten zweren erbij. Die doen niets liever.

Kampeerartikelen

Als je voornemens bent om de vakantie door te gaan brengen in Egmond aan Zee en je wil graag kamperen, is dat helemaal geen probleem. In het Noord-Hollandse kustplaatsje is dat prima mogelijk op verschillende plekken. Campings genoeg. Het nadeel van kamperen is dat er weleens spulletjes kapot kunnen gaan. Geen paniek. In Egmond aan Zee en in diens wijde omtrek zijn voldoende winkels aanwezig waar ze kampeerartikelen verkopen.

Andere accommodatie-mogelijkheden

Als je toch niet zo’n kampeerder bent, hoef je Egmond aan Zee niet links te laten liggen. Er zijn meer dan voldoende andere accommodatie-mogelijkheden in de populaire badplaats aanwezig. Voor ieder wat wils dus!

Geweldig mooie omgeving

Egmond aan Zee is uiteraard beroemd om diens fraaie strand en Noordzee. Maar het is daarnaast ingebed in een geweldig mooie omgeving. Een omgeving die het domein is van de natuur. Planten en dieren dus. Eén van de meest ondergewaardeerde diersoorten zijn insecten. Een fraai voorbeeld hiervan is de gewone wespbij.

Gewone wespbij

De gewone wespbij is een zogenaamde koekoeksbij die een lengte heeft die tussen de 8 en 13 millimeter schommelt. Het beest is weinig behaard en lijkt door diens geel-zwarte tekening als twee druppels water op een wesp. De gewone wespbij laat zich zien van april tot juni. Er zijn verschillende biotopen waar hij zich heel erg thuis voelt. Dan moet je denken aan bossen, afgravingen, heidevelden en wegbermen.