Egmond aan Zee: kampeerspullen aanschaffen!

Het is een gen dat je moet hebben. Het kampeergen! Niet iedereen is voor kamperen in de wieg gelegd. Voor veel mensen is kamperen, creperen! Op een primitieve manier je prakje klaarmaken. Daar wordt niet iedereen heel erg gelukkig van. Andere mensen kun je geen groter plezier doen dan te gaan kamperen. In Egmond aan Zee bijvoorbeeld. In deze Noord-Hollandse kustplaats zijn verschillende campings waar je je tentje op kunt gaan opzetten. Er zijn ook kampeerwinkels waar je de nodige kampeerspullen kunt kopen. Het kan namelijk zomaar dat er iets kapot gaat. Of zoek raakt. Dan is het uiteraard wel gemakkelijk als je dat op een eenvoudige manier weer kun gaan kopen.

Mocht je toch liever niet gaan kamperen dan zijn er nog voldoende andere accommodatie-mogelijkheden in Egmond aan Zee. In Egmond aan Zee leven ook verschillende interessante diersoorten. Eén daarvan is de gouden metselbij.

Gouden metselbij

De gouden metselbij ressorteert onder de zogenaamde metselbijen. Wat de metselbijen met elkaar gemeen hebben, is het feit dat ze hun nestjes bouwen in allerlei holtes. Dat kunnen lege slakkenhuisjes zijn, maar ook gaten in dood hout. Zelfs een sleutelgat van een huis kan fungeren als nest voor de gouden metselbij. Sommige metselbijen zijn echte cultuurvolgers en zijn dan ook in steden te zien. Maar er zijn ook soorten die liever in een bosrijk gebied bivakkeren. Metselbijen zijn zogenaamde buikverzamelaars. Dat wil zeggen dat zij het stuifmeel niet middels hun achterpoten vervoeren, maar via de behaarde onderzijde van hun achterlichaam.