Egmond aan Zee: mindervaliden vakantie!

Vroeger was het voor mindervaliden geenszins gemakkelijk om een vakantie-accommodatie te zoeken. Dan praat je over drempels en sanitaire voorzieningen die niet op orde waren. Tegenwoordig is dat een heel ander verhaal. Vandaag de dag zijn de zaken goed op orde in winkels, overheidsgebouwen en vakantie-accommodaties. Dat geldt ook voor de situatie in Egmond aan Zee. Dus mensen met een beperking kunnen met een gerust hart naar Egmond aan Zee togen.

De natuur van Egmond aan Zee is overweldigend mooi en aantrekkelijk. Dat is voor de bezoekers natuurlijk helemaal fantastisch. De natuur is uiteraard opgebouwd uit de flora en fauna. Eén van de leden van de fauna is de steenhommel.

Steenhommel

De steenhommel heeft een lengte die tussen de 12 en 22 millimeter ligt. Als je de steenhommel wilt spotten, moet je in de maanden januari en december buiten zijn. Alle haren van de steenhommel zijn zwart, op een onderdeel na. De achterlijfssegmenten nummers vier, vijf en zes hebben een rode beharing. Daarnaast is er nog een verschil qua kleur tussen de mannetjes en vrouwtjes. De voorkant van het borststuk is namelijk in het bezit van een gele band. Wat verder opvalt, is dat de steenhommel een vrij korte tong heeft. De steenhommel komt op veel verschillende plekken voor. Dan moet je denken aan bosranden, bermen, graslanden en tuinen. Het leven van de steenhommel lijkt veel op dat van de weide hommel. De hollen van muizen zijn favoriet voor het maken van de nesten. Het volk van de steenhommel kan uit meer dan driehonderd exemplaren bestaan.