Egmond aan Zee: strandgolf spelen!

Strandgolf is de laatste tijd enorm populair geworden, ook in Egmond aan Zee. Dat is uiteraard ook helemaal niet verwonderlijk. Je bent met een spelletje bezig in een geweldige omgeving. Heerlijke frisse lucht. De wind waait door je haren en je geeft een balletje een klap. Leuk! Golf kent dus veel vormen vandaag de dag. Uiteraard is daar het ‘gewone golfen’ en het minigolfen. Maar dus nu ook het boerengolfen en strandgolfen. Het zijn in ieder geval allemaal buitenactiviteiten.

Mensen kunnen zich dus prima vermaken op het strand en in hun vakantie-accommodaties van Egmond aan Zee. Maar het strand en de duinen zijn niet alleen het domein voor mensen. Er leven ook heel veel dieren. Het bont zandoogje bijvoorbeeld.

Bont zandoogje

De vleugels van het bont zandoogje hebben een vleugelspanwijdte die tussen de 32 en 42 millimeter ligt. Het insect is in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september te spotten. De kleur van de bovenzijde van de vleugels van het bont zandoogje is crémewit. Wat verder opvalt aan de vleugels zijn de argusogen en de goed begrensde vlekken. Er zijn verschillende plekken waar het bont zandoogje zich heel graag laat zien. Dan moet je denken aan de randen van bossen en struwelen. Het beest komt sterk verspreid voor in ons land. Het bont zandoogje vormt twee of drie generaties per jaar. Als het bont zandoogje gaat overwinteren, kan dat als rups of pop. Het valt op dat de mannetjes van het zandoogje zich heel erg territoriaal gedragen. Vaak zitten ze op bladeren te loeren om eventuele indringers direct te verjagen.