Egmond aan Zee: strandvoetbal!

Strandvoetballen in Egmond aan Zee is een ware rage! Ieder jaar wordt er in het Noord-Hollandse kustplaatsje zelfs een strandvoetbalwedstrijd gehouden. Het strand is al lang niet meer een plaats om alleen maar te zonnen en voor het maken van strandwandelingen. Er worden steeds meer activiteiten op het strand georganiseerd. Zo zijn daar de strandpaviljoens. Vroeger kon je daar alleen maar een kopje koffie en een biertje drinken. Tegenwoordig zijn de strandpaviljoens volwassen horeca-gelegenheden geworden waar op hoog niveau gekookt wordt. De strandpaviljoens zijn ook steeds meer de plekken waar strandfeesten worden georganiseerd.

En dan zijn er nog de verschillende soorten activiteiten en sporten die op het strand worden ondernomen. Het vliegeren is daar het meest bekend van. Vliegeren is een feest voor jong en oud. Maar het kan ook een beetje gevaarlijk zijn op een druk strand. Als een vlieger met grote snelheid uit de lucht komt zeilen, kan deze op het hoofd van een strandganger vallen. Daarom is het vliegeren alleen maar toegestaan op het zogenaamde activieteitenstrand.

Egmond aan Zee is niet alleen een geweldige plek om van het strand te genieten en te verblijven in een vakantiepark. Het Noord-Hollandse kustplaatsje is ook in het bezit van een geweldige natuur. Een natuur met bijvoorbeeld mooie vlinders. Eén van die vlinders is het aambeeldspikkeldikkopje.

Aambeeldspikkeldikkopje

Het aambeeldspikkeldikkopje is een vlinder die zijn naam niet voor niets heeft gekregen. Op de onderkant van de achtervleugel zit namelijk een aambeeldvormige vlek. De aambeeldspikkeldikkopjes zijn geïnteresseerd in verschillende soorten habitats. Dan moet je denken aan hellingen die bestaan uit gras, struiken en rotsen. Het aambeeldspikkeldikkopje is in verschillende soorten waardplanten geïnteresseerd. Dan moet je denken aan het zonneroosje en het kaasjeskruid. Het aambeeldspikkeldikkopje gaat de winter in als rups.