Egmond aan Zee: uitwaaien tijdens de herfst van 2016!

De herfst van 2016 is een fraaie herfst. Het is een warme herfst. Het lijkt er toch echt op dat we in een klimaatverandering terecht zijn gekomen. Dat heeft natuurlijk veel nadelen, maar toch ook een paar voordelen. Dat het gewoon warmer is. Daardoor hebben de mensen meer zin om op vakantie te gaan. Tegenwoordig vaak in Nederland. Eén van de mooiste vakantiebestemmingen van het land is Egmond aan Zee. Egmond aan Zee was vroeger een vissersdorpje, maar tegenwoordig zijn het de toeristen die het meeste geld in het laatje brengen. Zij verblijven vaak in een van de fantastische vakantieparken die het kustplaatsje rijk is.

Egmond aan Zee is niet alleen een plek waar je heerlijk kunt genieten van de kust, het is ook een plek waar heel veel dieren leven. Eén van die dieren is de boskrekel.

Boskrekel

De heren boskrekel hebben een lengte die tussen de 7 en 10 millimeter ligt. De dames hebben een lengte die tussen de 9 en 11 millimeter ligt. De kleur van de boskrekel varieert van bruin tot zwart. Eén van de kenmerken van de boskrekel is de Y-vormige vlek op hun kop. Als je het beest goed beschouwd, zie je een duidelijke afsnoering tussen dies kop en de rest van zijn lichaam. De boskrekel houdt zich het liefst op in gebieden waar zich een dikke strooisellaag bevindt. Dat is de habitat waar hij op zoek gaat naar voedsel. Dus de habitat bestaat uit tuinen, parken, spoorwegbermen, heidevelden, bossen en bosranden. De boskrekel klimt niet in bomen. Als zijn leven in gevaar is, duikt hij weg onder bladeren of andere objecten.