Egmond aan Zee: winkelcentra!

Mensen zijn dol op winkelen. Dat geldt ook in de periode als ze op vakantie zijn. In Egmond aan Zee bijvoorbeeld. Egmond aan Zee is een badplaats die aan de Noordzeekust van Noord-Holland ligt. Het is één van de grotere badplaatsen van de genoemde provincie. In Egmond aan Zee zijn derhalve verschillende winkelcentra aanwezig waar alle denkbare winkels te vinden zijn. Dan moet je denken aan supermarkten, slagers, bakkers, groentezaken, et cetera.

Vakantie-accommodaties

Egmond aan Zee ontvangt ieder jaar veel toeristen. Het leeuwendeel van deze toeristen toogt naar een vakantiepark, vakantiehuisje, vakantieappartement of een plekje op de camping. Dat betekent dan wel dat er gekookt moet worden. En als er gekookt moet worden, moeten er dus ook boodschappen worden gedaan. Er zijn ook mensen die weinig zin hebben om gedurende hun vakantie met potten en pannen aan de slag te gaan. Zij vinden het leuker om iedere dag uit te gaan eten. Ook dat kan in Egmond aan Zee. In het voormalige vissersdorpje zijn veel restaurants aanwezig waar je de lekkerste gerechten kunt bestellen.

Agaatvlinder 

Naast het feit dat je heerlijk kunt eten in Egmond aan Zee, is het ook een plaats met een overweldigende natuur. Eén van de diertjes die er te spotten valt, is de agaatvlinder. De agaatvlinder heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 45 en 55 millimeter ligt. Het beest is in alle maanden van het jaar te spotten. De vleugelranden van de agaatvlinder zijn diep ingesneden. De agaatvlinder laat zich in veel biotopen zien, ook in dorpen en steden. De rups van de agaatvlinder kan bruin of groen zijn. De vlinder is ook veel te vinden op planten die in tuinen groeien.