header image
 

Eten & drinken

Als je heel de dag lekker actief bent geweest in Egmond aan Zee krijg je uiteindelijk wel trek in iets lekkers; een smakelijk hapje of een lekker drankje. In Egmond aan Zee is dat totaal geen probleem. In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn er uitgebreide culinaire mogelijkheden zoals strandpaviljoens, restaurants, friettenten, shoarmazaken, et cetera. Uiteraard zijn er ook toeristen die zelf hun potje willen koken in hun vakantieaccommodaties, hetgeen in Egmond aan Zee ook totaal geen probleem is! In het badplaatsje zijn voldoende supermarkten aanwezig. Daarnaast zijn er in de omgeving van Egmond aan Zee veel dorpjes en stadjes waar talloze winkels en winkelcentra zijn te vinden om de nodige boodschappen te doen.

 

strand egmond aan zee kinderen spelen

 

Strandpaviljoens 

Aan strandpaviljoens in Egmond aan Zee totaal geen gebrek, de badplaats kent er maar liefst zeven. Door deze strandpaviljoens is het mogelijk om op het strand lekker te kunnen eten en drinken, onderwijl je van het uitzicht op de Noordzee kunt genieten. De strandpaviljoens zijn bovendien heel het jaar door geopend. Dus of je nu in de winter, lente, zomer of herfst op het strand bent, je kunt er immer terecht. In ieder jaargetijde ziet de Noordzee er weer anders uit, je zult er nooit op uitgekeken raken.

Er zijn een paar dingen in het leven waar je urenlang naar kunt kijken zonder verveeld te raken. Dat zijn een openhaard met knetterend vuur, een vissenkom met fraaie visjes en de zee met het betoverende golvenspel. Deze fenomenen vervelen nooit omdat ze doorlopend veranderen. Kijk naar de Noordzee, de ene dag is hij zo plat als een dubbeltje om op een andere dag angstaanjagend wild te zijn!

Als het onverhoopt hard waait aan de Noordzeekust zorgen de glazen beschuttingen van de strandpaviljoens ervoor dat je toch uit de wind zit. En als het frisjes is, zorgen de uitbaters van de strandpaviljoens er wel voor dat er een zwikje straalkachels naar buiten wordt geschoven waardoor je gewoon buiten kunt blijven zitten.

Restaurants

Als je lekker wilt ontbijten, lunchen of dineren in Egmond aan Zee is dat mogelijk bij een groot aantal zogenaamde ‘hotel-restaurants’ of ‘gewone restaurants’. Zij zijn ook vaak in het bezit van terrassen waardoor je op warme dagen lekker buiten in de zon een biertje of een ander koud drankje kunt drinken. Dat is natuurlijk één groot feest, zeker als er dan ook nog een fris zeewindje door je haren blaast!

Soms hebben mensen geen zin in culinaire hoogstandjes, maar verlangen ze naar een vette hap. Eten uit de muur dus. Uiteraard kan in Egmond aan Zee aan deze behoefte worden voldaan. In de aanwezige snackbars kun je je trek of honger stillen met friet, kroketten, frikadellen, hamburgers, bamiblokken, nasischijven, et cetera. De geur van het frituur doet bij menigeen het water in de mond lopen.

Als ons land wordt getrakteerd op tropische temperaturen wordt er op allerlei manieren gezocht om te koelen. Mensen zoeken het zwembad op of gaan naar de Noordzee. Mensen hijsen zichzelf in luchtige kleding en kopen ventilatoren. Mensen drinken verkoelende drankjes en eten verfrissende salades. En mensen smullen van … ijs! Heel veel ijs! Ook in Egmond aan Zee kom je dan uiteraard goed aan je trekken. In het kustplaatsje zijn verschillende ijssalons waar je de lekkerste ijsjes kunt scoren.

Alkmaar en Schagen

Voor smulpapen die niet iedere dag in Egmond aan Zee willen eten, zijn er in de omgeving van het badplaatsje uiteraard heel veel mogelijkheden. In het op 12 kilometer afstand liggende Alkmaar zijn de culinaire mogelijkheden enorm groot. Schagen is een andere optie. In deze sfeervolle plaats is het aanbod van eet- en drinkgelegenheden ook heel groot en gevarieerd.