header image
 

Bergen

Het plaatsje Bergen telt ruim 12.000 inwoners. Als je naar de gemeente Bergen kijkt wordt dit aantal uiteraard veel hoger. Onder de gemeente Bergen ressorteren onder andere Egmond-Binnen, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. In Bergen wonen heel veel kunstenaars. Het is niet voor niets dat er in Bergen een unieke schilderstijl zich heeft ontwikkeld: de zogenaamde Bergense School. Uiteraard zijn er in bergen heel veel mogelijkheden om lekker te eten en te drinken. Daarbij moet je dan denken aan snackbars, eetcafés en restaurants.

 

Eten en drinken Bergen

 

Restaurants 

Mensen die van fastfood houden trekken in Bergen aan het kortste eind. Je zult in dit Noord-Hollandse kustplaatsje geen McDonald’s, Burger King of een KFC tegenkomen. Maar in het sfeervolle Bergen zijn verder wel alle mogelijk denkbare keukens vertegenwoordigd. Daarbij moet je dan denken aan Chinees-Indisch, Italiaans, Spaans, Argentijns, Nederlands, Pizzeria’s, tapas restaurants, Zuid-Amerikaans, Mexicaans, internationaal, Grieks, pannenkoekhuizen, eetcafés, vegetarisch, shoarmatenten en cafetaria’s. Het is ook mogelijk om in Bergen heel chique te eten. In de badplaats is namelijk ook een één Michelinster restaurant te vinden. De naam van dit toprestaurant is Merlet. Nederland telt ondertussen tientallen sterrenrestaurants: vijfendertig restaurants hebben één Michelinster, vijftien restaurants twee Michelinsterren en twee restaurants drie Michelinsterren.

Terrassen

Als de zon hoog aan de hemel staat, kan het genieten in Bergen echt gaan beginnen. Het is dan heel erg gezellig op de terrassen van het plaatsje. Het is uiteraard heel erg leuk om op een terras te gaan zitten en te kijken naar het volk dat voorbij loopt. Ook bij kouder weer is dat mogelijk. Door de inzet van straalkachels is het immer mogelijk om buiten op een terras te gaan zitten.