Eten op het strand van Egmond aan Zee!

De vaderlandse kust is zo mooi, het is een feest om er te bivakkeren. Dat geldt uiteraard ook voor het plaatsje Egmond aan Zee. Egmond aan Zee ligt aan de kust van Noord-Holland en was vroeger beroemd om diens vissersvloot. Maar dat is niet meer, vandaag de dag wordt de kost met het toerisme verdiend. In het dorpje zijn heel veel vakantie-accommodaties te vinden. Wat erg is aan te bevelen, is om te gaan eten op het stand van Egmond aan Zee.

Strandpaviljoens

Je kunt dan gewoon in het zand gaan zitten en een broodje van thuis gaan oppeuzelen, maar je kunt natuurlijk ook één van de strandpaviljoens gaan bezoeken en daar van een aantrekkelijke maaltijd gaan genieten. Waren de strandpaviljoens een soort veredelde snackbars, tegenwoordig is dat wel een heel ander verhaal. Uiteraard zijn er nog geen Michelin-sterren uitgereikt, maar het culinaire niveau is hoog. Je kunt er genieten van mooie gerechten. Op het strand van Egmond aan Zee heb je de keuze uit verschillende strandpaviljoens.

Grote harsbij

Waar je ook met volle teugen van kunt genieten, is de natuur van het kustplaatsje en diens wonderbaarlijke bewoners zoals de grote harsbij. De grote harsbij lijkt als twee druppels water op de metselbij. De grote harsbij heeft een bruine beharing, maar verder geen gele tekening. De heren zijn wel in het bezit van verschillende gele vlekjes. Het achterlijf van de grote harsbij is niet in het bezit van een doorn. Verder is het een opvallende verschijning die vrij zeldzaam is in Nederland. Dus als je hem spot, moet je er maar van genieten.