Fietsoplaadpunten in Egmond aan Zee!

Het is allemaal begonnen met de Spartamet. Tig jaar geleden. Dat was de eerste fiets met een motortje. Tegenwoordig rijdt half Nederland op een elektrische fiets rond. Het is een rage, met name bij oudere mensen en mensen die niet zo’n goede conditie hebben. Uiteraard wordt er ook veel in Egmond aan Zee met elektrische fietsen gereden. Egmond aan Zee, de prachtige badplaats met de geweldige vakantie-accommodaties.

Fietsoplaadpunten

De elektrische fiets heeft echter niet alleen maar voordelen. Naast het feit dat het zware fietsen zijn, moeten ze ook om de zoveel tijd worden opgeladen. Daarvoor zijn uiteraard fietsoplaadpunten noodzakelijk. Gelukkig zijn verschillende fietsoplaadpunten in Egmond aan Zee aanwezig. Het is zeer aantrekkelijk om met een fiets in Egmond aan Zee en diens aantrekkelijke omgeving te fietsen. Je bent dan in een mooie natuur. Eén van de wonderbaarlijke dieren die je dan zult treffen, is de kleine roetbij.

Kleine roetbij

De vrouwtjes kleine roetbij zijn bruingeel tot bruinzwart gekleurd. De haren op de punt van het achterlijf zijn langer dan op de rest van het lichaam. De lengte van de vrouwtjes ligt tussen de 8 en 9 millimeter. De mannetjes hebben een lengte die tussen de 7 en 9 millimeter schommelt. Juni, juli en augustus zijn de maanden dat je de kleine roetbij kunt zien vliegen. Wat is de beste plek om de kleine roetbij te spotten? Dan kun je het beste naar zandafgravingen, heidevelden, landgoederen, parken, taluds, dijken en bermen togen. Als de kleine roetbij wil gaan nesten, graaft ze zelf een nest in de grond. Het komt ook voor dat de kleine roetbij oude nesten gebruikt.