Fileloos Egmond aan Zee bereiken!

Van alle Noord-Hollandse kustplaatsjes is Egmond aan Zee één van de meest aantrekkelijke. Vroeger draaide in Egmond aan Zee alles om vis. Iedere dag voer er een enorme vloot aan visserschepen uit om zoveel mogelijk vissen aan het water te onttrekken. Tegenwoordig speelt de visserij geen rol meer in Egmond aan Zee. Als je echter door Egmond aan Zee loopt, zie je overal nog wel de sporen uit die tijd. Vandaag de dag is het toerisme dat de belangrijkste bron van inkomsten vormt voor de bevolking van Egmond aan Zee.

Gemakkelijk met de auto te bereiken

Uiteraard is Egmond aan Zee gemakkelijk met de auto te bereiken. Ook op een zomerse dag. Op een zomerse dag als de mussen van de hitte van het dak tuimelen. Dat zijn de dagen dat heel veel Nederlanders besluiten om verkoeling te gaan zoeken in het Noordzeewater. De wegen naar de kust slibben dan helemaal dicht. Dat geldt met name voor de plaatsen die aan de kust van Zuid-Holland en Zeeland liggen. Vaak is het geen probleem om met de auto de kust van Egmond aan Zee te bereiken.

Alle denkbare accommodaties

In Egmond aan Zee zijn alle denkbare accommodaties te boeken. Dan moet je denken aan hotels, vakantiehuizen, vakantieparken, vakantie-appartementen en campings. Egmond aan Zee is veel meer dan alleen maar de kust, zee en duinen. Er groeien heel veel planten en er leven heel veel dieren. Insecten bijvoorbeeld. Boeiende insecten. Kijk bijvoorbeeld maar eens na de gewone sachembij.

Gewone sachembij 

De gewone sachembij laat zich in Nederland zien vanaf de maand maart tot en met juni. Het liefst houden zij zich op in lemige steilwanden. De beesten hebben een lange, dichte beharing. De heren hebben op de voorkant van hun kop een witte beharing. De dames hebben een zwarte beharing.