Goedkope vakantieappartementen in Egmond aan Zee!

Een vakantieappartement aan de Noordzeekust van Egmond aan Zee! Wauw! Des ochtends de gordijnen wegschuiven en van het uitzicht op de Noordzee genieten. Des avonds vanuit het vakantieappartement een Noordzee-sunset meemaken. Geweldig! Zeker als je niet te veel hoeft te betalen kan het grote genieten dan echt gaan beginnen. Er zijn genoeg goedkope vakantieappartementen in Egmond aan Zee te boeken, dus het hoeft niet duur te zijn om aan de Noordzeekust van Egmond aan Zee te kunnen vertoeven.

De Nederlandse Noordzee heeft een grote aantrekkingskracht op het leeuwendeel van de mensen. Hoe komt dat toch?

Eerst een paar feiten!

Het Nederlandse deel van de Noordzee heeft een oppervlakte van 57.000 vierkante kilometer. Daarmee is het zo’n anderhalf groter als het oppervlakte van Nederland zelf! De Nederlandse Noordzeekust heeft een lengte van zo’n 350 kilometer. Van deze 350 kilometer is ongeveer 254 kilometer duinen.

Beweging van het water

De beweging van het water in de Noordzee wordt veroorzaakt door het getij uit de Atlantische Oceaan, hierdoor wordt relatief warm water aangevoerd. De Noordzee heeft niet overal dezelfde diepte. In het noorden van de Noordzee, bij Noorwegen en rondom de Shetlandeilanden, stopt de dieptemeter pas bij 200 meter. Voor de Nederlandse kust is de Noordzee veel minder diep, hier stagneert het wijzertje van de dieptemeter al bij het streepje van 20 meter. Zo’n enorme Noordzee spreekt bij de meeste mensen enorm tot de verbeelding. Tis een cliché, maar je wordt er klein van. Tijdens een wandeling op het strand van Egmond aan Zee vloeit de spanning en stress even weg en kan het grote genieten gaan beginnen!