Goedkope vakantiebungalows in Egmond aan Zee!

Als je op vakantie gaat naar Egmond aan Zee moet je er uiteraard voor zorgen dat je een mooie vakantieaccommodatie hebt. Het voormalige vissersplaatsje kent gelukkig verschillende vakantieparken waar je onder andere vakantiebungalows kunt huren en boeken. Deze vakantiebungalows zijn doorgaans niet zo duur, zelfs goedkoop.

Kabeljauw

Egmond aan Zee is heden ten dage een belangrijke toeristische kustbestemming, maar dat was vroeger heel anders. Vroeger was Egmond aan Zee zogezegd een vissersplaatsje. En vis zit er volop in de Noordzee. Kabeljauw bijvoorbeeld! Een kabeljauw kan enorme afmetingen aannemen. Als hij de kans krijgt, schiet hij namelijk door de 1,5 meter heen! Maar meestal zijn ze kleiner, gemiddeld zo’n 85 centimeter. De buik van een kabeljauw is wit en diens rug olijfgroen tot bruingevlekt. Wat verder opmerkelijk aan kabeljauw is, is zijn lange kindraad.

De Lofoten en de Doggersbank zijn de belangrijkste vangplaatsen van kabeljauw. Qua diepte is de range van de kabeljauw heel erg breed. De vissen leven namelijk tussen de 20 en 600 meter. Op de menukaart van kabeljauw staan verschillende organismen zoals mosselen, vissen, garnalen, krabjes en kreeftjes. Wat verder heel bijzonder aan kabeljauw is, is dat de mens alles van de kabeljauw opeet. De tongetjes van kabeljauw worden gezien als een delicatesse, een regelrechte lekkernij. Meestal worden de tongetjes gefrituurd. Op deze manier ontstaat er rondom het zachte vlees een hard korstje. De koppen van de kabeljauw worden erg gewaardeerd door mensen die in het westen van Afrika wonen. Deze koppen zitten namelijk mudvol met waardevolle eiwitten!