Goedkope vakantieparken in Egmond aan Zee!

Als je op een dag bedenkt dat je graag in Egmond aan Zee op vakantie wilt gaan, heb je uiteraard de keuze uit verschillende vakantieaccommodaties. Eén daarvan zijn de vakantieparken. In Egmond aan Zee en diens wonderschone omgeving zijn verschillende aantrekkelijke vakantieparken opgetrokken. Vakantieparken waar ruimte is voor vakantiehuisjes en kampeerplaatsen. Als je op een vakantiepark wilt logeren, hoeft dat niet per se heel erg duur te zijn! Vaak is het zelfs goedkoop!

Noordzee

Het leeuwendeel van de mensen die op vakantie gaat naar Egmond aan Zee, heeft uiteraard grote interesse in het strand, de Noordzee en duinen. Het Nederlandse deel van de Noordzee is groot, zo’n anderhalf keer de grootte van het landsdeel van Nederland. Het Nederlandse deel van de Noordzee is daarentegen niet zo diep, ‘slechts’ 20 meter. In Noorwegen is dat hele andere koek. Als een Noor de bodem van diens Noordzee wilt bereiken, moet hij maar liefst 200 meter diep duiken.

Zeezoogdieren

De Noordzee zit barstensvol met leven. Met name heel veel vissen! Maar ook zoogdieren. Zeezoogdieren welteverstaan. Drie stuks: zeehonden, bruinvissen en witsnuitdolfijnen!

Bruinvissen

Laten we de bruinvissen eens nader beschouwen. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden zijn bruinvissen geen vissen, maar zeezoogdieren. Ten tijde van de middeleeuwen werden de bruinvissen fel bejaagd door onze voorouders. Bruinvissen werden toen zeevarkens genoemd en verdwenen derhalve vaak aan het spit. Tegenwoordig zijn de bruinvissen uiteraard beschermd en mag je er alleen maar naar kijken! Het gaat tegenwoordig goed met de populatie van de bruinvissen. Ze laten zich steeds vaker zien. Als je heel veel geluk hebt kun je ze zelfs spotten vanaf het strand van Egmond aan Zee!