Goedkope zomervakantie in Egmond aan Zee!

Het voorjaar en de zomer zijn de mooiste tijden van het jaar. Het is dan tot diep in de avond licht en er heerst een aangename temperatuur. Mensen zijn lekker buiten en ondernemen heel veel dingen. De apotheose van de zomer is uiteraard de vakantie. Een zorgeloze tijd waar iedereen naar uitkijkt.

Nederlandse kust

In Nederland kun je op ontelbaar veel plaatsen je vakantie vieren, maar de kust staat op de eerste plaats. De kust heeft iets bijzonders, iets aparts! Als het kwik in de zomer de hoogste regionen opzoekt in de thermometer, vindt er een massale verplaatsing van Nederlanders richting de Noordzee plaats. Vaak sta je dan urenlang in de file vooraleer je verkoeling kunt gaan zoeken in het Noordzeewater.

Egmond aan Zee

Derhalve is het slim om alvast aan de Noordzee te vertoeven. Dan ben je binnen een paar minuten al op het strand. Aan de Nederlandse kust zijn tientallen badplaatsen. De een is drukker, dan de ander. De een is mooier, dan de ander. Eén van de allermooiste badplaatsen van ons land, is zonder enige twijfel Egmond aan Zee. Vroeger verdiende het leeuwendeel van de bevolking van Egmond aan Zee het geld met de visserij, maar dat is verleden tijd. Tegenwoordig is het het toerisme dat het meeste geld in het laatje brengt. In Egmond aan Zee zijn heel veel verschillende goedkope vakantie-accommodaties te verkrijgen.

Grote bloedbij

Vogels zijn de meest voorkomende dieren die je in Egmond aan Zee zult aantreffen. Daarnaast leven er in het kustplaatsje ook veel indrukwekkende insecten zoals de grote bloedbij. De grote bloedbij kan uitgroeien tot een lengte van 14 millimeter. Het beest is heel zeldzaam. Dus je moet geluk hebben om hem te spotten!