Heel goedkope vakantieappartementen in Egmond aan Zee!

De combinatie van Egmond aan Zee met een vakantieappartement is natuurlijk heel aanlokkelijk. Het is een beetje een droom! Als je des ochtends uit je droom ontwaakt en je kijkt naar buiten, gaat de droom gewoon verder. Je kijkt dan namelijk op het water van de Noordzee. Als des avonds de dag plaatsmaakt voor de nacht is het ook een feest om zo dicht aan de Noordzee te mogen logeren, je bent dan namelijk getuige van een fantastische zonsondergang! Het is natuurlijk wel de kunst om niet te veel te hoeven te betalen voor een vakantieappartement in Egmond aan Zee. Als je een beetje goed kijkt hoeft dat ook helemaal niet, sommige vakantieappartementen zijn namelijk heel goedkoop.

Noordzee

Het is wel een interessant om te bedenken waarom de Noordzee voor zoveel mensen zo’n aantrekkingskracht heeft! De Noordzee is niet zomaar een zee, het is een hele grote zee. Als je alleen al naar het Nederlandse deel van de Noordzee kijkt, praat je over een oppervlakte van 57.000 vierkante kilometer. Daarmee is het zeedeel van Nederland meer dan anderhalf keer zo groot dan het landdeel! Ook de totale lengte van de Noordzeekust is indrukwekkend te noemen met een lengte van 350 kilometer. Van deze 350 kilometer is overigens 254 kilometer duinen.

De Noordzee is geenszins statisch, maar juist heel erg dynamisch. De stromingen worden veroorzaakt door de Atlantische Oceaan. Een Atlantische Oceaan die tevens verantwoordelijk is voor de aanvoer van warm water in de Noordzee. Ook de verschillende dieptes van de Noordzee zijn intrigerend. Voor de Nederlandse kust heeft de Noordzee een gemiddelde diepte van zo’n 20 meter. Bij Noorwegen is dat heel anders, daar is de bodem pas te vinden op zo’n 200 meter!