Heel goedkope vakantieparken in Egmond aan Zee!

Een vakantie doorbrengen in een vakantiepark geeft een speciaal gevoel. Uiteraard geldt dat óók voor de vakantieparken van Egmond aan Zee. In een vakantiepark is voor kinderen vaak heel veel vertier te vinden in de vorm van speelrekken, zandbakken, bowlingbanen, et cetera! Naast de kids vinden ook hun ouders het doorgaans een feestje om op een vakantiepark te bivakkeren. Zij kunnen zich kostelijk vermaken op de daar aanwezige tennisbanen, zwembaden, et cetera. Op de vakantieparken van Egmond aan Zee heb je de keuze uit enerzijds vakantiehuisjes respectievelijk vakantiebungalows en anderzijds kampeerplaatsen! Doorgaans zijn de vakantieaccommodaties op vakantieparken niet duur, maar zelfs goedkoop!

Gouden drie-eenheid

Waarom komen mensen zo graag naar Egmond aan Zee toe? Uiteraard is het kustlandschap de belangrijkste reden om naar het voormalige vissersplaatsje te togen. Het kustlandschap dat gevormd wordt door de duinen, Noordzee en het strand. Van deze gouden drie-eenheid wordt het leeuwendeel van de Nederlandse bevolking bijzonder gelukkig.

Noordzee

De Noordzee is een bijzonder watertje. Hij is diep én hij is ondiep. Als je in het Nederlandse deel van de Noordzee plonst, kun je maximaal tot een diepte van 20 meter reiken. Als je daarentegen in het Noorse deel van de Noordzee te water gaat, vind je de bodem pas na 200 meter. Vissen zijn er in overvloed in de Noordzee. Door de vaderlandse vissersvloot worden er jaarlijks heel veel vissen aan de Noordzee onttrokken. Naast vissen leven er ook heel veel andere organismen in de Noordzee, onder andere zeezoogdieren. Het Nederlandse deel van de Noordzee herbergt zeehonden, bruinvissen en witsnuitdolfijnen!