Kampeerwinkel in Egmond aan Zee!

In Egmond aan Zee zijn verschillende campings aanwezig. Sommige mensen vinden kamperen heel erg leuk. Andere mensen moeten er niet aan denken om te gaan kamperen. Kamperen geeft een heel erg leuk en knus gevoel. Zelf koken en bakken. Vaak staat je tentje, caravan of camper midden in de natuur en kun je van de vogeltjes genieten die over het terrein vliegen. Meeuwen zijn de meest voorkomende vogels die je aan de Noordzeekust zult spotten. Meeuwen heb je in verschillende soorten en maten.

Het kan zijn dat er iets kapot gaat tijdens het kamperen. Een stuk zeil, stokken, et cetera. Dan is het natuurlijk wel handig als er een kampeerwinkeltje in de buurt is. Vaak hebben de campings op hun terrein een kampeerwinkel staan waar je kampeerbenodigheden kunt aanschaffen. Naast campings zijn er in Egmond aan Zee nog veel meer accommodatie-mogelijkheden. Hierbij moet je dan denken aan hotels, vakantiehuizen, vakantieappartementen en vakantieparken.

In Egmond aan Zee kun je heerlijk genieten van de natuur. Een natuur die bestaan uit landschappen, flora en fauna. Insecten behoren uiteraard tot de fauna. Eén van de meest interessante insecten is de gewone slobkousbij.

Gewone slobkousbij 

De gewone slobkousbij maakt zijn nest in de grond of tussen de begroeiing. Uiteraard bezoekt de gewone slobkousbij verschillende soorten planten. De vrouwtjes bezoeken heel graag de grote wederik. Hier verzamelen ze plantaardige oliën en stuifmeel voor de broed. De vrouwtjes en de mannetjes van de gewone slobkousbij bezoeken ook verschillende soorten planten voor het vergaren van nectar. Hierbij moet je dan denken aan gewoon biggenkruid, echte valeriaan, kale jonker, grote kattenstaart, wolfspoot en akkerdistel.