Luxe 4-persoons strandhuisjes in Kijkduin huren!

Wie wil er nou niet een luxe 4-persoons strandhuisje huren in Kijkduin! Strandhuisjes zijn vakantiehuisjes die zoals de naam al doet vermoeden zijn gesitueerd op het strand. Logeren op het strand in een strandhuisje kan niet alleen op het strand van Kijkduin, maar ook op het strand van het Zeeuwse Kamperland en het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee. Het hoeft uiteraard amper een betoog dat het een feestje is om op het strand te kunnen logeren in een strandhuisje.

Steenslijmvis

Als je in een strandhuisje zit, kijk je uit over de Noordzee, een Noordzee die helemaal  vol zit met vis. Eén van die vissoorten is de zogenaamde steenslijmvis. De steenslijmvis heeft de potentie om uit te groeien tot een lengte van 30 centimeter, maar het leeuwendeel van de steenslijmvissen is veel kleiner; gemiddeld 20 centimeter.

Bruine kleur

Doorgaans heeft de steenslijmvis een bruine kleur, maar er kan ook een beetje groen doorheen zitten. Daarnaast zijn ze in het bezit van onregelmatige vlekken. De getijdenzone is de natuurlijke habitat van de steenslijmvis waarbij ze zich het liefst ophouden tussen de stenen en rotsen in ondiep water.

Meulen en botervissen 

De steenslijmvis paait tussen de maanden april tot augustus. Vervolgens legt het vrouwtje haar eitjes onder stenen in een soort nest. Daaropvolgend bevrucht het mannetje de eitjes. Een volgende taak van het mannetje is de bewaking van de bevruchte eitjes. Op het menu van de steenslijmvis staan onder andere zeepokken en slakken. Steenslijmvissen zijn vaak in de buurt van vijfdradige meunen en botervissen te vinden. De steenslijmvis is ook te vinden voor de kust van Egmond aan Zee!